Nickerie.Net, dinsdag 11 oktober 2005  


Dertig leguanen in beslag genomen te Nickerie

Geplaatst: 11/10/2005

Nickerie - Na een goed opgezette klopjacht is het de Nickeriaanse jachtopzieners gelukt Guyanese stropers in de kraag te vatten die zich illegaal op Surinaamse bodem bevonden om leguanen te vangen.De stropers zagen vaak kans te glippen uit handen van de wet, wat maakte dat zij steeds erin slaagden om grote hoeveelheden leguanen in Nickerie te vangen en deze tegen een hoge prijs in Guyana te verkopen.

Via de welbekende backtrack route begaven de stropers zich vroeg richting Nickerie om ter plekke te jagen op de leguanen die sterk in trek zijn bij de Guyanezen. Jachtopziener Dwarka zei in een interview aan de Nickeriaanse nieuwszender Ishara Broadcasting Network, dat zij al lang op de loer lagen om deze stropers te grijpen, wat hen ook lukte in een woning in de Corantijnpolder. De stropers zijn na aanhouding overgedragen aan de politie van Corantijnpolder die de zaak verder zal afhandelen. Dwarka zei verder dat de jacht op leguanen nu gesloten is volgens de jachtkalender en dat er een boete op staat bij het overtreden hiervan. De leguanen die op beestachtige wijze aan mekaar waren vastgebonden hebben intussen weer hun vrijheid gehad.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net & Dagblad Suriname

,11-10-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics