Nickerie.Net, woensdag 12 oktober 2005  


Minder toeristen na brandstofprijsverhoging

Geplaatst: 12/10/2005

Paramaribo - ‘De brandstofprijsverhoging heeft een enorme negatieve invloed gehad op de toerismesector in Suriname.’ Dit zei Henk Hendrison, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Touroperators (VESTOR) in een gesprek met DBS. Volgens Hendrison zijn er in de afgelopen periode heel veel afzeggingen geweest van toeristen vanwege het feit dat na de brandstofprijsverhoging, de bij haar aangesloten leden ook genoodzaakt waren prijswijzigingen aan te brengen aan de tourpakketen.

‘Een plotselinge prijsaanpassing maakt dat je als touroperator amateuristisch of onbetrouwbaar overkomt bij de klant met als gevolg dat je heel wat afzeggingen krijgt.’ Hendrison kan nog niet exact aangeven hoeveel afzeggingen er zijn geweest daar hij nog niet beschikt over de cijfers. Hotels, restaurants, cafés, taxibedrijven, handicrafts en anderen zijn allen gebaat bij een sterke toename van het aantal binnenkomende ontspanningstoeristen. ’ Komen er minder toeristen dan heb je sowieso minder inkomsten, met als gevolg sluiting van oorden, werkloosheid etc.’ Volgens Hendrison heeft de VESTOR een schrijven gericht aan minister Alice Amafo van TCT met het verzoek om ontvangen te worden. De VESTOR wil namelijk met de bewindsvrouwe nagaan hoe de groei en ontwikkeling van het toerisme in Suriname te bevorderen.

De vereniging is ervan overtuigd een goede samenwerking met de TCT minister te zullen hebben daar deze minister steeds aangeeft hoe belangrijk het toerisme is voor Suriname. De voorzitter gaf desgevraagd aan dat een goede infrastructuur, medewerking vanuit de overheid, veiligheid en een toeristenvriendelijk klimaat, de groei en ontwikkeling van het toerisme in Suriname zullen bevorderen. Voor wat de bijdrage van de overheid betreft, heeft de VESTOR meerdere malen aan de bel getrokken om de omzetbelasting op tourpakketen, vliegtuigbrandstof en onderdelen te verminderen of helemaal te verwaarlozen. VESTOR is op 14 augustus 1996 opgericht. Ze is een belangenvereniging van touroperators. Bij haar zijn aangesloten 18 touroperators en touroperatorbedrijven. Deze besloten zich te bundelen om zodoende een aanspreekpunt te vormen voor onder andere de overheid.

Widjai Ganesh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,12-10-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics