Nickerie.Net, woensdag 12 oktober 2005  


Rechter verwerpt alle verweren in zaak Guptar

door Reena Luchmun

Paramaribo - Rechter krishnapershad Pultoo verwierp gisteren alle verweren die door de raadsman van de verdachte rijstindustrieel Sjaam Guptar waren aangedragen. Irwin kanhai die Guptar als raadsman bijstaat, zei het een kwalijke zaak te vinden dat het Hof van Justitie nog steeds geen opdracht heeft gegeven aan de rechter-commissaris voor het doen van een nader onderzoek in de zaak.

De resultaten van dit onderzoek zouden mogelijkerwijs in het voordeel van de verdachte kunnen vallen. Het Hof zou een doorschuifmethode hanteren waarbij zij de wettelijke opdracht die zij heeft in deze, door kan schuiven naar de kantonrechter. Volgens de wet is het namelijk het Hof dat de opdracht aan de rechter-commissaris moet geven om een nader onderzoek te doen. Nu zal het de kantonrechter zijn die uiteindelijk de zaak vermoedelijk zal terugverwijzen naar de rechter-commissaris.

In de tussentijd zit Guptar al sinds januari opgesloten, geeft de raadsman aan. De belangen van zijn client worden op deze wijze schromelijk verwaarloosd. De raadsman vroeg dan ook of zijn client voorlopig in vrijheid kon worden gesteld. De rechter gaf aan geenszins van plan te zijn dit te zullen doen. Sjaam Guptar is ten laste gelegd dat hij tezamen en in vereniging met andere personen in juli 2003 een hoeveelheid van 296,5 kilogram cocaine het land Portugal heeft binnengevoerd. Voorts is de 62-jarige Guptar ten laste gelegd dat hij tezamen en in vereniging met andere, in de ten laste legging genoemde personen, heeft deelgenomen aan een criminele organisatie.

De zaak word op 25 oktober verder behandeld.-.

Bron/Copyright:

,12/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics