Nickerie.Net, woensdag 19 oktober 2005  


Dertiende verkeersdode in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Nawien Nagesar, twintig jaar oud, is zondag in de vroege ochtend door tot nog toe onbekende oorzaak in de omgeving van Uitbreiding Paradise tegen een elektriciteitsmast van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan gereden. Een voetganger die het geval ontdekte, schakelde de politie in.

Na de melding werd het slachtoffer gelijk afgevoerd naar de spoedeisende hulp van het dr Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN). Als gevolg van de opgelopen zware verwondingen kwam Nagesar enkele uren daarna te overlijden . Dit is het derde verkeersdode binnen een week en dertiende voor dit jaar in het district Nickerie. Vorig weekeinde hadden zich twee zware verkeersongevallen voorgedaan in het district, waarbij er twee doden te betreuren waren. Het eerste geval deed zich voor op de Oost-Westverbinding in de omgeving van Groot Henarpolder. De bestuurder van een personenauto die vermoedelijk met een vrij grote snelheid richting Nieuw Nickerie reed, verloor nabij een gevaarlijke bocht de controle over het stuur waardoor het voertuig in de trens terecht kwam met het noodlottig gevolg voor een Guyanese inzettende. Drie andere inzittenden zijn met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Het ander geval betrof een bromfietser die ook met een hoge snelheid heeft gereden en op een gegeven moment in botsing kwam tegen een elektrische mast van de EBS aan de Fredericieweg. Hij verloor daarbij het leven.

Volgens inspecteur Stanley Benschop heeft de politie al geruime tijd plannen om de voorlichting aan de weggebruikers in Nickerie op te voeren. Bij de politie is ook bekend dat de weggebruikers, in het bijzonder de automobilisten en bromfietsers, zich meestal niet houden aan de snelheidsbeperkingen op de openbare wegen. Ook in het centrum van Nieuw-Nickerie wordt er met zeer grote snelheden gereden. Volgens Benschop zal de politie niet schromen in de komende dagen hard hiertegen op te treden.-.

Bron/Copyright:

,18/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics