Nickerie.Net, woensdag 26 oktober 2005  


Olympic Day Run Nickerie op 29 oktober

NIEUW-NICKERIE - Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) trekt zoals het al sinds de eind jaren negentig doet, ook dit jaar naar Nickerie voor de Olympic Day Run. De 5 kilometer wandel- en trimloop vindt op 29 oktober plaats in het rijstdistrict. De verwachting is dat organisaties, bedrijven, scholen en verenigingen zullen meedoen aan deze loop dwars door het centrum van Nickerie. Meedoen aan deze wandelactiviteit is kosteloos. De Olympic Day Run start om half vijf 's middags bij het districtscommissariaat te Nieuw-Nickerie.

De voorbereidingen verlopen vlot. De organisatie zal vervoer inzetten voor de veraf gelegen scholen om de schoolkinderen op te halen en na de loop weer thuis te brengen. Het SOC zal ook voor water zorgen, hoewel de deelnemers is gevraagd zelf ook met minimaal een fles water te komen.

Ricardo Tolud, vertegenwoordiger van het SOC tevens hoofd van het directoraat Sportzaken in Nickerie, hoopt ook dit jaar weer op een groot aantal deelnemers voor deze bewegingsactiviteit ter bevordering van een gezonde lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de mens. Hij mikt dit jaar op 1.500 deelnemers. Vorig jaar deden dichtbij achthonderd mensen mee, terwijl in 2003 1.133 deelnemers participeerden en in 2002 1.050.

De Olympic Day Run wordt ook in Paramaribo gehouden en in het verleden is deze ook in Moengo georganiseerd. Deze loop werd door het Internationaal Olympisch Comité ingesteld om zoveel mogelijk mensen te motiveren mee te doen aan één of andere bewegingsactiviteit.-.

Bron/Copyright:

,24/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics