Nickerie.Net, zaterdag 29 oktober 2005  


DC Ramnewash bespreekt drinkwaterprobleem

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash heeft afgelopen dinsdag het drinkwaterprobleem van de Oostelijke polders en de Groot Henarpolder in het district Nickerie besproken met leden van het Waterleiding Bedrijf Amsterdam Nederland en de top van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM).

Delegatie waterleiding Amsterdam bij DC over watervoorziening in de poldersDe Nederlandse delegatie onder leiding van de Wethouder Ester Maij vertoefde in het district om samen met de top van de SWM de probleemgebieden te bezoeken. Dc Ramnewash vroeg ook aandacht voor de drinkwaterproblemen op Wageningen. Het hoofddoel van het bezoek was om te komen oriŽnteren over de vorderingen die het Waterleiding Bedrijf Amsterdam in samenwerking met de SWM heeft geboekt in de afgelopen jaren in het district Nickerie. Eťn van de grote projecten die de SWM samen met het Nederlandse bedrijf heeft uitgevoerd, is de totale rehabilitatie van het drinkwater distributiestation te Sidoredjo (Nickerie-West). Na de renovatie heeft dit station nu een heel goede druk en is ook gekoppeld met het distributienet van Nieuw Nickerie. Het betekent dat Nieuw-Nickerie nu ook water geleverd krijgt uit het project Nickerie West.

Zwan Chau Fa, directeur van de SWM blikt terug op een heel vruchtbare en leerrijke samenwerking tussen de twee bedrijven. De directeur is van plan de samenwerking verder uit te bouwen. Na de ontmoeting met dc Ramnewash vertrok de delegatie naar het oostelijk deel van het district om de waterleidingstations te Paradise en Groot Henarpolder te bezoeken. De SWM bekijkt naar mogelijkheden om binnen enkele jaren de drinkwatervoorziening in deze gebieden ook over te nemen. Volgens de directeur zal dat plan de SWM ongeveer 50 miljoen euro kosten. Het bedrijf zal samen met de regering op pad gaan om de fondsen te zoeken. De SWM is opzoek naar betere waterbronnen in het district. Zijdens de directie is dc Ramnewash gevraagd naar zijn medewerking voor het verkrijgen van de nodige gronden waar het bedrijf boringen zal verrichten.-.

Bron/Copyright:

,29-10-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics