Nickerie.Net, woensdag 02 november 2005  


Dc Ramnewash roept landbouwers op om te bundelen

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash heeft gisteren bij de viering van het Divalifeest in het district Nickerie de landbouwers opgeroepen zich te bundelen en samen met de overheid na te gaan welke de oplossingen er zijn voor de problemen in de rijstsector.

De dc is van mening dat het op dit moment niet zo best gaat met de rijstsector."De najaarsinzaai 2005 staat voor de deur, laten we gezamenlijk hopen dat met het Divalifeest er licht zal schijnen waardoor deze sector weer winstgevend kan worden voor de vele rijstboeren in het district".

Het Divalifeest is heel sober gevierd in Nickerie. "Het komt misschien door de economische situatie van het land, meer van het district," zei Ramnewash. "Het is ook van belang dat de gemeenschap niet in een gespannen sfeer moet leven, omdat dat geen gezonde zaak is voor de ontwikkeling. De negatieve zaken moeten de mensen weghalen en er moet eensgezinds gewerkt worden aan de opbouw van het district Nickerie."

Zoals bij elk feest worden ook bij Divali weken vooraf voorbereidingen getroffen. Men begint met de schoonmaak van de huizen, erven en de omgeving. Ramnewash vindt dat niet alleen bij feestgelegenheden de gemeenschap de omgeving moet schoonhouden, maar dat men voor een schoon milieu moet zorgen, zodat er in de toekomst ook geen gevallen van dengue meer voorkomen.

De activiteiten gingen zaterdag van start met het organiseren van een sarishow door de Sociaal Culturele Vereniging Chandni. Maandagavond zijn de activiteiten voortgezet met een optocht georganiseerd door de straten van Nieuw-Nickerie. In vergelijking met de voorgaande jaren was de opkomst wat minder, ondanks dat is het toch een geslaagde activiteit geworden. De organisatie heeft prijzen uitgereikt aan de diverse deelnemers.-.

Bron/Copyright:

,2-11-05

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics