Nickerie.Net, woensdag 02 november 2005  


Mega divaliviering in Nickerie

Danny Jibodh

Nickerie - Met de organisatie van een grote Divali fakkeloptocht in Nickerie heeft de Sociaal Culturele Vereniging Chandni zich wederom kunnen presenteren aan het Nickeriaans volk. Al vroeg was er een enorme mensenmassa in hartje Nickerie te bemerken, die kosten noch moeite heeft bespaard om getuige te zijn van de fakkeloptocht welke jaarlijks uitbundig wordt gelopen door de straten van het westelijke grensdistrict.

Gezien de huidige economische malaise van het land was de opkomst goed te noemen. In verschillende delen van Nickerie heeft de EBS tijdens de viering van het lichtjesfeest ook goede zaken gedaan daar er ook veelvoudig gebruik is gemaakt van elektrische feestverlichting in de verschillende buurten. Opmerkelijk was het feit dat er veel versierde voertuigen variŽrend van een fiets tot een speedboat, aan deze optocht hebben meegedaan.

Aan deze divali fakkeloptocht hebben meer dan achthonderd Nickerianen deelgenomen. De start en finish gebeurde op het marktterrein. De oudste deelnemer aan de fakkeloptocht was een 81- jarige man van hindoestaanse komaf. Het geheel werd verder ook nog verfraaid met optredens van verschillende artiesten. DBS voert u terug naar enkele van deze momenten.

Divaliviering Nickerie 2005

 

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,02-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics