Nickerie.Net, maandag 07 november 2005  


Harriet Ramdien: ‘Geheimzinnig spel tussen coalitie en oppositie moet ophouden’

Geplaatst: 07/11/2005

Paramaribo - Het Assembleelid Harriet Ramdien verklaarde tegenover DBS dat het geheimzinnige spel waarvan er momenteel sprake is tussen de coalitieleden en oppositieleden in het district Nickerie, moet ophouden. Zij heeft onlangs van een coalitielid begrepen dat er wel een compensatiemaatregel voor de boeren komt, terwijl zij totaal hiervan niet op de hoogte is. Dit kan ertoe leiden dat de boeren op een gegeven moment geen geloof meer hebben in mij, stelde Ramdien.

Daarom acht zij het noodzakelijk dat zowel de coalitie -als oppositiepartners saamhorig met elkaar worden. ‘Om een goed beleid te voeren dat van belang is voor de ontwikkeling van het land, moeten alle actoren, en vooral de boeren, bij betrokken worden. Wij zijn per slot van rekening allemaal volksvertegenwoordigers die de belangen van het volk moeten behartigen. Wij, zowel de coalitieleden als de oppositieleden zitten in DNA om de noden van het volk tot het verleden te laten behoren. Of zitten wij daar slechts voor partijbelang en eigenbelang?’ vroeg Ramdien zich af. Zij gaf verder mee de opkomst van het volk tijdens de vreedzame protestdemonstratie die het afgelopen weekeinde in het district is gehouden, redelijk goed te noemen.

‘Voor de eerste keer was het wel goed, hoewel wij meer personen hadden verwacht.’ De actie is volgens het assembleelid bedoeld om de beleidsmakers ervan te overtuigen dat de honderd procent benzineprijsverhoging een ‘enorme klap betekent voor de burger van het land.’ Ramdien gaf hierbij mee dat er maatregelen getroffen dienen te worden, in het bijzonder voor de landbouwers die nog geen compensatiemaatregelen hebben gekregen. ‘Hoewel de landsdienaren wel een compensatiemaatregel hebben gekregen die niets voorstelt, hebben in vergelijking hiermee, de boeren nog totaal niets op hun bord gekregen.’ Zij erkent ook dat de compensatiemaatregel die de overheid heeft ingevoerd, slechts ‘een kleine waterdruppel op een hete ijzeren plaat’ betekent. Ramdien gaf tot slot mee dat deze protestdemonstratie weer voortgang zal vinden in het district, maar er is daarvoor nog geen datum geprikt.

Asha Bhagwat


Rabin Parmessar: ‘Moordcomplot is scenario van NF-regering’

Geplaatst: 07/11/2005

Paramaribo - NDP-topper Rabin Parmessar vindt het triest dat de NF- regering dergelijke zaken als een eventuele moordcomplot in de schoenen van de NDP schuift. Eerst was het 1980, dan 1982, dan de decembermoorden en nu zou de NDP bezig zijn met een moordcomplot tegen de president. Met onze acties stellen wij het desastreus beleid van deze regering aan de orde.

Onze acties zijn vredig hoewel het volk erg verhit is, zei Parmessar. Vaak genoeg moeten de mensen aangemaand worden om het rustig aan te doen. De mensen hebben het moeilijk. We zijn een vredelievend volk en Venetiaan moet gewoon een keer een kijkje in de armere buurten gaan nemen, dan zal hij zien dat hem niets overkomt. Dan kan hij ook direct de grote armoede zien waaronder het volk leeft. De acties in Nickerie zijn erg goed verlopen, zei Parmessar. In de historie is het nog nooit voorgekomen dat simultane acties zo succesvol zijn geweest.

De acties nemen steeds grotere vormen aan omdat steeds meer mensen de acties ondersteunen. Zij gaan dwars door politieke kleur, etniciteit en religie. Armoede kent geen politieke partijen, geen religie en geen etniciteit. De groep wordt steeds groter. In het district Nikerie hebben meer dan 1000 mensen meegedaan aan de actie. De acties hebben een ordelijk verloop gehad en de samenwerking met de politie was goed, informeerde Parmessar. Na door de straten van Nickerie te hebben gelopen was de tocht naar de markt. Op het marktplein werden de mensen niet alleen door politici toegesproken, maar ook door vertegenwoordigers van andere maatschappelijke groeperingen.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,07-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics