Nickerie.Net, maandag 07 november 2005  


Nickerie viert idul fitre

Geplaatst: 07/11/2005

Paramaribo - De afgelopen dagen hebben tal van moslim broeders en zusters het Idul Fitre feest op gepaste wijze gevierd in Nickerie. Reeds vroeg in de morgen was de feestvreugde al merkbaar bij de moskeeŽn in de verschillende buurten. Een zware periode van vasten kwam ten einde. In de islam is het vasten een van de vijf hoofdplichten.

Foto-impressie Idul Fitre

Gedurende de maand Ramadan geldt een volstrekt vastengebod van zonsopgang tot zonsondergang. Het vasten wordt beschouwd als een teken van zelfdiscipline en gehoorzaamheid aan Allah, terwijl het ook de saamhorigheid van de moslims versterkt. Gedurende deze periode hebben vrome moslims zich intensief bezig gehouden met verschillende godsdienstige toewijdingen in hun moskee. Ook hebben enkele moslim broeders meegegeven dat hun leefritme gedurende Ramadan nogal was veranderd.

Zo nam men pas na zonsondergang voedsel tot zich. Familie en vriendenbezoekjes gingen van huis tot huis waar er heerlijke spijs en drank werd genuttigd. Dit alles hebben de moslims dagen van te voren voorbereid. DBS laat u wat van de Nickeriaanse Idul Fitre- sfeer proeven.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,7-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics