Nickerie.Net, maandag 07 november 2005  


BVD-Nickerie wil telefoonverbinding Westelijke polders

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - In een schrijven aan minister Alice Amafo van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft het afdelingsbestuur van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) Nickerie gevraagd het ook westelijk deel van het district Nickerie te laten opnemen in het netwerk van het telecommunicatie bedrijf Telesur.

Keshandew Ramsamoedj, voorzitter van het afdelingsbestuur wijst in zijn schrijven minister Amafo op het feit dat het gaat om een gebied dat omsloten is door de Skoerkie-, de Bhoendie- en de Beatrixweg. Het is een dichtbevolkt gebied, waarin onder andere twee basisscholen, winkelzaken en enkele andere grote gebouwen zijn gevestigd. Het gebied is ongeveer zes kilometer verwijderd van het stadscentrum van Nieuw-Nickerie dat doorgaat voor de tweede stad van Suriname.

Volgens Ramsamoedj zijn er zowel schriftelijk als mondeling tientallen verzoeken om aansluiting aan de leiding van Telesur in Nickerie gedaan. De bewoners van het betrokken gebied zijn hier al ruim tien jaar mee bezig echter zonder resultaat. Hij is ervan overtuigd dat het hier noch om geld, personeel of vervoer gaat. Cellulair telefoonverkeer is helaas ook geen optie aangezien de verbinding veel te wensen overlaat.

In het kader van de voorlichtingscampagne die in de afgelopen dagen door de brandweer is gevoerd stond centraal dat de brandweer makkelijk telefonisch te bereiken is. Maar als er geen telefoonverbinding aanwezig is in dat gebied, hoe denkt de brandweer dan bij brand of andere calamiteiten in het gebied bereikt te kunnen worden vraagt Ramsamoedj zich af. Telesur Nickerie is bezig met uitbreiding in dit district. Het bedrijf heeft een centrale opgezet aan de Gemaalweg. Het probleem van de telecommunicatie in de westelijke polders zal hiermee mogelijk worden opgelost.-.

Bron/Copyright:

,07/11/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics