Nickerie.Net, zaterdag 12 november 2005  


POLITIE NEEMT KWIK IN BESLAG

door Ashley Lieveld

Nickerie - De politie heeft op 7 november op de oostwestverbinding, ter hoogte van Wageningen, een Guyanees aangehouden met in zijn bezit een hoeveelheid kwik. De kwik zat in twee busjes elk met een gewicht van 34 kg. De Guyanees was met een taxi op weg naar Paramaribo.

Volgens de gewestelijke politie commandant (GPC) is het in het bezit hebben van kwik geen strafbaar feit. Echter is de Guynanees illegaal, via de back-trackroute, het land binnengekomen en heeft de kwik het land binnen gesmokkeld. Metroos zegt met het Openbaar Ministerie na te gaan welke boete voor deze overtreding aan de verdachte kan worden opgelegd, zodat de zaak buiten proces kan worden afgehandeld. Het vermoeden bestaat dat de verdachte het spul naar Paramaribo bracht om het verder te verkopen voor goudzoekers.

Bron/Copyright:

Suriname Times

,12-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics