Nickerie.Net, dinsdag 08 november 2005  


Peuterschool Het Nestje 20 jaar

door Richenel Small

Nickerie - De peuterschool ‘Het Nestje’ aan de landingstraat in Nickerie herdacht vorige maand op sobere wijze het feit dat zij 20 jaar geleden de deuren opende. Bertha Snip, geestesmoeder van de peuterschool zegt op het idee te zijn gekomen om zo een school te beginnen nadat zij door mensen in de samenleving was benaderd met het verzoek om nóg een peuterschool in het Nieuw Nickerie te beginnen.

Peuterschool "het Nestje" aan de Landingstraat te Nieuw Nickerie bestond op 5 oktober 2005 precies 20 jaar. Bertha Snip is vanaf de start belast met de leiding. Hier is zij (zittend) met twee assistenten en een deel van de peuters die zij vanaf 3 oktober begeleidt.   De YWCA had er toen al één aan de waterloostraat, maar de afstand is voor sommige ouders in het westen van het centrum van Nieuw Nickerie nogal ver. Mevrouw Snip nam toen contact op met dominee Loswijk van de EBGS die in Nickerie gestationeerd was en vroeg of zij de ruimte, die zij nu al 20 jaar gebruikt, kon huren om te starten met een peuterschool. De dominee was direct bereid zijn medewerking te verlenen en gaf haar ook een assistente mee. Zo begon het zaakje te rollen en werd ook een verzoek bij het ministerie van Onderwijs gedaan. Op 5 oktober 1985 begon ‘Het Nestje’ met een peuterklas.

Bron/Copyright:

Suriname Times

,01-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics