Nickerie.Net, dinsdag 15 november 2005  


BiZa werkt naar automatisering CBB Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - "Het Ministerie van Binnenlandse Zaken werkt momenteel naar de automatisering van alle kantoren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in het district Nickerie. In dat kader vertoefde er een groep mensen van de technische afdeling van het Ministerie om de zaak voor te bereiden in Nickerie". Deze informatie verschafte minister Maurits Hassankhan van het ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren tijdens zijn kennismakingsbezoek aan het CBB kantoor in het district.

Volgens de bewindsman zijn de computers reeds aangekomen in Nickerie en zullen in de komende dagen geļnstalleerd worden. Met de totale automatisering hoopt de bewindsman dat zaken heel snel geregeld kunnen worden. Het betekent ook dat de mensen in de komende dagen binnen enkele minuten over een uittreksel kunnen beschikken op alle kantoren van het CBB in Nickerie. Dit is een enorme ontwikkeling dat plaatsvindt in het district. De minister vertoefde in de ochtenduren in het district Coronie en daarna vertrok hij naar Nickerie. In beide districten heeft de bewindsman de afdelingen van het CBB en het Milieu-Beheer bezocht en het personeel toegesproken.

Het personeel van Milieu-Beheer in Nickerie is gevraagd om beter op zaken te letten. De bewindsman is van mening dat het vuil dat op de openbare wegen blijft liggen tijdig moet worden opgehaald. Hij deed een dringend beroep op de gemeenschap om te helpen toezien dat het milieu schoon blijft en dat er niet onnodig vuil op de wegen worden gegooid. Dat brengt alleen maar negatieve gevolgen met zich mee zei minister Hassankhan, vandaar dat het van belang is dat men de broedplaatsen van de denguemuskiet opruimt. Deze aanpak kan geschieden door het verwijderen van alle plastic zakken en petflessen die langs de wegen blijven liggen. "Willen we dengue bestrijden, dan is het van belang dat ervoor gezorgd wordt dat onze woonerven ook goed en netjes uitzien en dat alle waterhoudende voorwerpen opgeruimd dienen te worden".Hassankhan heeft onlangs in de stad een gesprek gehad met minister Celcius Waterberg van Volksgezondheid en vertegenwoordigers van de PAHO in Suriname om te komen tot een gezamenlijke aanpak van dit probleem.-.

Bron/Copyright:

,15-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics