Nickerie.Net, dinsdag 15 november 2005  


Milieubeheer moet nauwer samenwerken met RO

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De afdeling Milieubeheer van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) moet in de toekomst nauwer samenwerken met het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), zodat het vuil beter opgeruimd kan worden in het centrum van het district Nickerie.

In dat kader zal BIZA binnenkort overleg plegen met de leiding van RO. Deze mededeling deed minister Maurits Hassankhan van BIZA afgelopen vrijdag tijdens zijn kennismakingsbezoek aan de afdeling Milieubeheer in Nickerie.

De leiding van deze afdeling moet afstemming plegen met districtscommissaris Hein Ramnewash hoe het vuil gezamenlijk opgeruimd kan worden, tenslotte hebben beide afdelingen eenzelfde doel. De minister riep de ambtenaren ook op om met meer inspanning het werk voort te zetten, in het belang van het milieu en de verdere ontwikkeling van Nickerie.

Minister Hassankhan gaf aan samen met zijn collega Clifford Marica van het Ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu te zullen werken aan een wetgeving om te voorkomen dat mensen bijvoorbeeld petflessen langs de openbare wegen gooien. Ook het Ministerie van Volksgezondheid zal betrokken worden bij dit project, omdat het te maken heeft met de gezondheid van de mens. In het kader van de bestrijding van dengue zijn er reeds gesprekken gevoerd tussen deze ministeries. De BIZA-minister gaf aan dat het belangrijk is dat mensen hun omgeving schoonhouden; er mogen geen waterhoudende voorwerpen blijven liggen die als broedplaatsen van de muskieten kunnen dienen.

De afdeling Milieubeheer bekijkt de mogelijkheden om samen met het Ministerie van RO en Volksgezondheid een schoonmaakcampagne te voeren in het district. In de komende periode zal de bewindsman meer informatie hierover geven.-.

Bron/Copyright:

,15-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics