Nickerie.Net, dinsdag 15 november 2005  


Politie Nickerie krijgt snelle boten

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De politie van Reinmond Rotterdam in Nederland zal binnenkort een aantal snelle boten beschikbaar stellen aan de politie van het district Nickerie. Daarnaast zal ook het cellenhuis van de politiepost te Nieuw Nickerie worden gerenoveerd. Dit is het resultaat van de gesprekken dat hoge politiefunctionarissen van Reinmond te Rotterdam gevoerd heeft met de politie in Nickerie.

Met deze snelle boten zal de politie in de toekomst beter in staat zijn om de controle op de Corantijn- en de Nickerierivier uit te voeren zegt Elfried Metroos, Gewestelijke Politie Kommandant (GPK). Enkele jaren terug is de Nickeriaanse politie geadopteerd door de politie Reinmond Rotterdam en in dat kader heeft de politie in het district heel wat materieel ontvangen uit Nederland. Sindsdien beschikt de politie in Nickerie ook over een vaartuig. De delegatie vertoefde in de afgelopen dagen in Nickerie om zaken te evalueren en bij te stellen. In de komende periode krijgt de politie ook wat communicatie-apparatuur om het werk beter te kunnen doen. Volgens Metroos is de politie in de laatste dagen duidelijk zichtbaar op de openbare wegen. Dag en nacht worden er controle uitgeoefend zowel in het centrum van Nieuw Nickerie als in de polders om de criminaliteit en alle andere illegale activiteiten van de mensen de kop in te drukken. Door de aanwezigheid van de politie op de wegen moet de plaatselijke gemeenschap een veiliger gevoel krijgen. Metroos heeft in het verleden vaker aangehaald dat de politie bezig is te werken naar een aantal zaken. De veiligheid van de totale gemeenschap is één daarvan zegt Metroos. De delegatie is gisteren vertrokken uit het district. In de komende dagen komt er een andere om een groep agenten te trainen die ingezet zullen worden op de snelle boten. Dit geeft aan dat de politie ook werkt om de smokkel over de Corantijnrivier tegen te gaan.

Bron/Copyright:

,12/11/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics