Nickerie.Net, donderdag 17 november 2005  


Nickerie klaar voor viering 30 jaar Srefidensi

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - "Het district Nickerie staat klaar voor de viering van dertig jaar Srefidensi op 25 november 2005 aanstaande. De activiteiten vangen reeds aan op donderdag 17 november met het aansteken van de fakkel op het Eeuwplein tegenover het districtscommissariaat in het centrum van Nieuw Nickerie. Hierna zal er een fakkeloptocht worden gehouden."

Deze informatie verschafte districtscommissaris Hein Ramnewash, voorzitter van de commissie ‘Viering 30 Jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname’ gisteren na afloop van de commissievergadering. De leden waren bij elkaar om de zaken te finaliseren, zodat morgen een frisse start kan worden gemaakt. Het ligt in de bedoeling dat deze activiteiten in alle ressorten van het district zullen plaatsvinden. Ook Wageningen zal deel uitmaken van het geheel. De hoofdcommissie uit Paramaribo heeft de middelen toegezegd. Hoewel de afdeling in Nickerie nog niet over de middelen beschikt, zijn de activiteiten heel goed voorbereid, zegt commissievoorzitter Ramnewash. Er is een levendig programma in elkaar gezet met onder andere verschillende sport- en culturele activiteiten. De commissie probeert er alles aan te doen om 30 jaar Srefidensi op een gepaste wijze te vieren in Nickerie.

Er is een hele hoop voorwerk verricht in de afgelopen dagen. Districtscommissaris Ramnewash heeft het bedrijfsleven en de gemeenschap opgeroepen om het district zoveel als mogelijk te helpen versieren en optimaal te participeren in deze activiteiten die gehouden. De participatie van de jongeren moet duidelijk zichtbaar zijn. Deze oproep is tevens door jeugdparlementariër Mitesh Bhaggoe gedaan. Nieuw Nickerie heeft in de afgelopen dagen ook een schoonmaakbeurt gehad. "Het district moet altijd schoon blijven, vooral als het gaat om de tweede stad van Suriname, waar de toerismesector belangrijke vormen begint aan te nemen", aldus Ramnewash.-.

Bron/Copyright:

,17/11/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics