Nickerie.Net, donderdag 17 november 2005  


Nickerie krijgt beroepsopleiding Zorg en Welzijn

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Stichting Welzijn instituut Nickerie (WiN) start in januari 2006 met een middelbare beroepsopleiding ‘Zorg en Welzijn’ in district Nickerie. De opleiding zal erop gericht zijn om werkers in de welzijnszorg voor seniorenburgers, gehandicapten en jeugdigen een professionele opleiding op MBO-niveau aan te bieden.

De opleiding wordt met behulp van docenten uit Nickerie verzorgd. Het onderwijsprogramma en alle literatuur worden verzorgd door het Mondriaan College in Den Haag Nederland. De Mondriaan Onderwijsgroep is een grote MBO-onderwijsinstelling in de regio Den Haag en ze staat borg voor de kwaliteitsbewaking, meldt WiN-voorzitter Glen Tjauw Liem. Enkele docenten en praktijkbegeleiders komen van de stichting Paus Johannes XXIII Rotterdam en van de stichting MEE Zuid Holland Noord.

Voor de uitvoering van het programma wordt WiN zoals gebruikelijk ondersteund door haar counterpart in Nederland, de stichting Perspektief. De deelnemers/studenten zijn werkzaam in kindertehuizen en dagcentra, werken met kinderen die moeilijk opvoedbaar zijn, kinderen in buitenschoolse opvang, seniorenburgers in verzorgingscentra, senioren die thuiszorg of begeleiding behoeven en verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen en volwassenen. De opleiding duurt drie jaar en is sterk praktijkgericht.

Elk studiejaar omvat veertig studieweken, waarin de deelnemer vooral veel opdrachten moet uitvoeren. Deze worden tijdens de lesuren besproken. De studiebelasting bestaat uit 40 procent theorie en 60 procent praktijkonderwijs. De opleiding volgt met een deelcertificaat ‘Assistent Verzorgende’. Het tweede jaar is een specialisatiejaar dat zich richt op de gehandicaptenzorg, de seniorenzorg en de jeugdzorg. Het derde jaar is een verdiepingsjaar. Het tweede en derde jaar leiden tot het diploma ‘Helpende’. Volgens Tjon Tjauw Liem kunnen aan de opleiding maximaal 25 studenten deelnemen. Er zijn enkele voorwaarden aan deelname verbonden. De opleiding kost uiteraard nogal wat geld, maar kan toch worden uitgevoerd dankzij het feit dat ze gedragen wordt door de partners in de opleiding.-.

Bron/Copyright:

,17/11/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics