Nickerie.Net, vrijdag 18 november 2005  


Digitale koppeling Jeugdparlement Suriname en Jongerenraad Nederland

18/11/2005

Paramaribo - Het Nationaal Jeugdparlement van Suriname (NJP) en de Jeugdraad van Nederland gaan zich elektronisch koppelen. Via de eigen website zal het voor bezoekers mogelijk zijn om via een link naar de website van de andere organisatie te gaan. Op die manier stellen beide jongeren vertegenwoordigende instituten de jeugd wereldwijd in de gelegenheid om meer te weten te komen over deze organisaties. De bekendheid onder de doelgroep wordt daardoor vergroot hopen het Jeugdparlement en de Jeugdraad. Ook de actualiteiten zullen toegankelijk zijn om de doelgroep geïnformeerd te houden over de ontwikkeling in beide landen. De link zal echter pas de volgende maand actief zijn, wanneer de website van het NJP gelanceerd zal zijn. Dit is een uitkomst van een kennismakingsbezoek tussen voorzitter Melvin Bouva en de leiding van de Nederlandse Jeugdraad.

Bouva maakt deel uit van een delegatie die onderweg is naar China, alwaar de volgende week een Sino Latin America and Caribbean Youth Festival wordt bijgewoond. Het NJP zal in het kader van het versterken van haar internationaal netwerk een bilaterale ontmoeting hebben met de All China Youth Federation. De delegatie bestaat verder bestaande uit CARICOM-jeugdambassadeur Yldiz Beighle, de jonge ondernemer Margo Kassels, het hoofd van de afdeling Nationale en Internationale Betrekking Jeugdzaken en directeur Richenel Trustfull van het directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

De groep vertrok de vorige week donderdag naar Azië via Nederland, waar er een tussenstop is gemaakt en met de Nederlandse Jeugdraad en de Rotterdamse Jeugdraad (RJR) is gesproken. Er is afgesproken om in de toekomst op structurele basis elkaars werk te ondersteunen, laat de afdeling Voorlichting van het NJP in een schrijven weten.

De structuren van het NJP en de twee Nederlandse Jeugdraden verschillen opmerkelijk van elkaar. De twee Nederlandse organisaties zijn vrijwilligersorganisaties opgebouwd uit vertegenwoordigers van jongerenorganisaties en zijn in structuur gelijk aan een stichting, terwijl het Jeugdparlement een democratisch gekozen onafhankelijk instituut is dat valt onder de president van Suriname. De Nederlandse raden vinden het model van Suriname een voorbeeld, maar geven toe dat het wat tijd zal duren voordat het integraal ingebouwd kan worden. Het ligt in de bedoeling om bij verdere kennis en informatie uitwisseling, veranderingen aan te brengen. Hiervoor zijn er reeds relevante documenten, waaronder de Nota van het NJP en het Jaarverslag van de RJR uitgewisseld.

De gesprekken hadden een vruchtbaar verloop waarbij het NJP als blijk van waardering voor een eerdere schenking van de NJR, een grote Suriname klok schonk. Een vertegenwoordiging van de Nederlandse Jeugdraad, alsook van de RJR, zullen aanwezig zijn op het Nationaal Jeugd Congres 2006 in Suriname.-.

 

<

Bron/Copyright:

,18-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics