Nickerie.Net, woensdag 23 november 2005  


Herinvoering toegangskaart Bigi Pan-gebied

door Beta Debidien

23/11/2005

NIEUW-NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash van Nickerie heeft gisteren op zijn werkkamer een vergadering belegd om samen met vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij Regio-West (LVV) en van de afdeling s Lands Bos Beheer van de het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer naar mogelijkheden uit te kijken hoe per 1 december, het oud systeem van toegangskaart wederom in te voeren voor het Bigi Pan-gebied.

Dit betekent dat per deze datum een ieder die het Bigi Pan-gebied wil betreden, verplicht gesteld zal worden een toegangskaart van drie Surinaamse dollar te kopen bij nog aan te stellen personen. In de toekomst zullen bezoekers ook moeten aangeven hoelang ze in dat gebied zullen blijven. Er zullen verder beperkingen opgelegd worden waarbij de bezoeker rekening moet houden met bepaalde zaken. Door deze maatregel zal men een bepaald hoeveelheid vis mogen vangen. Middels dit systeem zal het voor de afdeling LBB veel makkelijker zijn om stropers te achterhalen en controle uit te oefenen in dat gebied.

Voor de beroepsvissers zal de dc een speciale regeling laten treffen, zodat de eiwitvoorziening niet in gevaar komt. Deze groep zal zeker minder betalen. Op voorstel van de toenmalige dc Rashied Doekhie werden in het verleden alle Bigi Pan-bezoekers verplicht om toegangskaarten te betalen. Na een aantal jaren bleek de situatie uit de hand te gaan lopen. Bij zijn aantreden heeft dc Ramnewash de zaak toen ook stop gezet. Hij had ruimte nodig om het geheel goed te organiseren, zodat de controle ook makkelijk uitgevoerd kon worden.

Het Bigi Pan-gebied heeft verschillende toegangswegen en dat maakt het werk een beetje moeilijk voor de dienst, maar het wil ook niet zeggen dat men niet gaat betalen."Indien iemand betrapt wordt zonder een toegangskaart zal die persoon 10 Surinaamse dollar aan boete moeten betalen," zegt dc Ramnewash.

De herinvoering van de toegangskaart voor het Bigi Pan-gebied past ook in het kader van het decentralisatieproces van het district Nickerie. Het district staat op het punt staat zijn eigen districtfonds te hebben. Door deze maatregel zal hij ook eigen inkomsten genereren.-.

Bron/Copyright:

,23/11/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics