Nickerie.Net, woensdag 30 november 2005  


Stuurloze schoolbus Nickerie botst en kantelt

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Een schoolbus op de route Hamptoncourt-Nieuw-Nickerie, is gisterochtend vroeg na een botsing, gekanteld in de omgeving van het rijstbedrijf REM in de Oostelijke polders. De bus die kinderen vervoert naar de diverse scholen in het centrum van het district, is bij het beschrijven van een bocht in de problemen geraakt.

"Vermoedelijk is de stuurinrichting van het voertuig gesprongen waardoor het voertuig in botsing kwam tegen een paal," zegt Marlon Menso hoofd van de afdeling Technische Dienst van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. De schoolbus met ongeveer twintig leerlingen en de bestuurder kwam op een gegeven moment op de berm terecht en kantelde op zijn zij. Er hebben zich geen ernstige ongelukken voorgedaan, maar twee leerlingen die kneuzingen hadden opgelopen zijn vervoerd naar de spoedeisende afdeling van het dokter Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) en mochten na behandeld te zijn weer naar huis.

Volgens Menso gaat het om een oude bus die jarenlang deze route heeft onderhouden. De ouders van de leerlingen hebben zich beklaagd over de conditie van de bus. Ze maken ook zich zorgen over het feit dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling steeds meer oude bussen inzet om de kinderen naar de scholen te vervoeren. Vooral op de route Groot Henar - Paradise zijn heel wat oude bussen te vinden. "De politie zal in dit geval deze bus aan een herkeuring moeten onderwerpen," zegt Menso.

Menso kon niet zeggen hoe vaak de bushouders de stuurinrichtingen van de bussen controleren. Vast staat dat de voertuigen vrij oud zijn en enorme slijtage ondervinden, vooral wanneer ze de zandwegen in de polders aandoen. Deze zaak zal verder onderzocht worden, omdat herhaling voorkomen moet worden. De bestuurder is wel in het bezit van een rijbewijs, maar het voertuig is in beslag genomen voor herkeuring.-.

Bron/Copyright:

,29/11/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics