Nickerie.Net, dinsdag 29 november 2005  


JCI Suriname levert 13 internationaal gecertificeerde training designers af

Danny Jibodh

Paramaribo - Na een strakke voorbereiding heeft JCI Suriname van 24 november tot en met zondag 27 november de JCI Excel Designers opleiding georganiseerd in ons land. Het doel van deze internationale training was gericht om leden van JCI Suriname die voldaan hadden aan de vereisten om deel te nemen aan deze training, de unieke gelegenheid te bieden zich verder te gaan specialiseren in het ontwikkelen van trainingen die voldoen aan internationale maatstaven. Zo waren de vereisten dat de participant een gecertificeerde trainer is op Prime en CLT level en ook nog een groot aantal trainingsuren moest hebben, en de engelse taal ook moest beheersen in woord en geschrift.

Aan deze vrij intensieve training hebben elf leden van JCI Suriname deelgenomen. De Excel Course designing training werd ook gevolgd door Geno Wanga van JCI Curacao en Victor Ekasa van JCI Nigeria. Tijdens de training die geheel in het engels is verzorgd, werden de cursisten de nodige ingrediŽnten bijgebracht, waarop zij zich moeten concentreren bij het ontwerpen van training sessies. De cursisten moesten als eind opdracht van deze opleiding een complete trainingspakket presenteren die geheel computerized moest zijn.

Head coach Gunther Meyer en assistant coach Rafael Diaz Ganaim waren bijzonder onder de indruk en hebben beiden te kennen gegeven dat JCI Suriname enorm veel potentie heeft om verder uit te groeien tot een toonaangevende trainingsarm van Junior Chamber International. Het is dan ook een goede kans voor het bedrijfsleven die vaker trainingen organiseren om gebruik te maken van de kennis en diensten die JCI Suriname in huis heeft.

National Jaycee President Linda Jong A Lock-Troenoredjo deelde mede dat Suriname een van de weinige landen is die van Junior Chamber International groenlicht heeft gehad om deze training te mogen organiseren. Normaliter wordt deze training alleen tijdens grote area meetings en op het JCI wereldcongres verzorgd. Suriname Jaycees heeft volgens Linda Jong A lock een ander internationaal succes geboekt waar de wereld zeker nu meer weet wie wij zijn en wat wij kunnen. De participanten die allen nu de titel dragen van CNT (Certified National Trainer) hebben te kennen gegeven dat zij de training als zeer positief en zwaar hebben ervaren, en dat zij de verdere uitdagingen om hogerop te komen niet uit de weg zullen gaan. Van de dertien gecertificeerde zijn elf Surinamers.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,29-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics