Nickerie.Net, donderdag 01 december 2005  


Defecte sluis zet Nieuw Nickerie deels blank

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Als gevolg van een defecte klep bij de Nieuw Nickeriesluis, is een deel van het centrum van Nieuw Nickerie en de omgeving van de markt onder water komen te liggen. Het regenwater kan vanwege het defect bij de sluis niet wegstromen naar de Nickerierivier. Sportverenigingen hebben gisteren hierdoor ook geen gebruik kunnen maken van het Volksplein aan de overzijde van de DSB-bank.

Het regenwater kan vanwege het defect bij de sluis niet wegstromen naar de NickerierivierDe Nieuw Nickeriesluis zorgt voor bijna tachtig procent van de afwatering van Nieuw Nickerie. Doordat in het verleden een gebouw op de sluis is opgezet, is het niet meer mogelijk om er herstelwerkzaamheden uit te voeren. Het terrein is ook omrasterd door de ondernemer, waardoor ambtenaren van de Civiel Technische Afdeling (CTA) van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) ook geen controle kunnen uitvoeren.

Soebhaas Jairam, hoofd CTA in Nickerie, heeft eerder meerdere malen gerapporteerd dat het niet meer mogelijk is om een graafmachine op de lokatie te krijgen. Hij wees ook op het gevaar dat aanwezig is bij de sluis. Het betonnen gedeelte aan de rivierzijde dreigt in te storten. Ook daar kunnen zijn arbeiders niet komen met een machine. "Nu zitten we allemaal met dit probleem."

Vandaag komt een delegatie van RO naar Nickerie voor de installatie van districtscommissaris Bhagwadpersad Shankar. Dan zal deze kwestie voor de zoveelste keer worden voorgelegd aan de leiding.-.

Bron/Copyright:

,01/12/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics