Nickerie.Net, maandag 05 december 2005  


Felisi constateert oneigenlijke situatie bij Nieuw Nickeriesluis

NIEUW NICKERIE - Minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft tijdens zijn oriŽntatiebezoek een "oneigenlijke situatie" geconstateerd bij de Nieuw Nickeriesluis in het district Nickerie. Om de sluis te kunnen bedienen, moet eerst toegang worden verschaft tot een pand van een ondernemer. "Het kan nooit zo zijn dat een staatseigendom onderdeel wordt van een privťpand", zegt Felisi.

Daardoor kunnen ambtenaren van de Civiel Technische Afdeling (CTA) van RO niet bij het bedieningspaneel om herstelwerkzaamheden te kunnen uitvoeren. Het gevolg hiervan dat de Nieuw-Nickeriaanse gemeenschap hiervan de dupe wordt. De bewindsman wilde niet vooruit lopen op harde maatregelen, maar benadrukte wel er werk van te zullen maken.

Soebhaas Jairam, hoofd van de CTA in Nickerie gaf technische uitleg. Hij wees de bewindsman erop dat de sluis dringend toe is aan een onderhoudsbeurt. Felisi oriŽnteerde zich ook aan de rivierzijde van de sluis. Ook daar bleek de situatie niet in orde. Aan de achterzijde van het gebouw wordt vuil gedumpt en verbrand, waardoor er sprake is van instortingsgevaar.

Felisi kan zich niet voorstellen dat aan de ondernemer toestemming is verleend om op de sluis een gebouw op te zetten. Hij heeft districtscommissaris Bhagwadpersad Shankar gevraagd om deze zaak in onderzoek te nemen. Onderzocht moet worden welke bescheiden zijdens de overheid verstrekt zijn aan de ondernemer. Het gebouw is opgezet in de periode van de toenmalige dc Rashied Doekhie.-.

Illustratie van de situatie (© Nickerie.Net Graphics)

Bron/Copyright:

DWT/

Nickerie.Net

,03/12/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics