Nickerie.Net, dinsdag 06 december 2005  


Wouter Bos leent zich voor journalistieke rol 8-december toneel

Amsterdam - Wouter Bos en acteur Kenneth Herdigein poseren tijdens een repetitie in poptempel Paradiso te Amsterdam. In het heetst van de strijd betichten politieke tegenstanders elkaar wel eens van toneelspel, maar gisteren was het de PvdAer er openlijk om te doen.

Tijdens een herdenkingsbijeenkomst voor de Surinaamse decembermoorden in Paradiso nam Bos gisteravond bij een eenmalige opvoering van het toneelstuk De tranen van Den Uyl een hoofdrol voor zijn rekening. Hij gaf gestalte aan de Nederlandse journalist Han de Graaf, die in dit stuk van Hugo Pos een fictieve ontmoeting heeft met zijn Surinaamse collega Jozef Slagveer, gespeeld door Kenneth Herdigein. Slagveer was n van de vijftien slachtoffers van de moorden op 8 december 1982.

Ook andere bekende Nederlanders en Surinamers werkten mee aan deze door John Leerdam geregisseerde herdenkingsvoorstelling. Zo waren er rollen voor Jrgen Raymann, Gerda Havertong en Noraly Beyer.

 

 

Bron/Copyright:

Telegraaf

,5-12-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics