Nickerie.Net, donderdag 08 december 2005  


DC Bhagwatpersad Shankar: participatie Nickerianen nog niet wat het wezen moet

Geplaatst: 08/12/2005

Nickerie  - Tijdens een korte persbriefing op zijn werkkamer heeft de Nickeriaanse burgervader duidelijk laten merken dat de burgerparticipatie nog niet is wat het moet zijn. Dit zei hij naar aanleiding van oriŽntaties die hij de afgelopen dagen heeft gedaan. Nu de zware regens Nickerie niet besparen en de infrastructuur enorm deplorabel maken, zijn er volgens Shankar al reeds exercities gepleegd om binnen niet al te lange tijd Nickerie goed te ontwateren.

Zo zijn er al plannen in uitvoering waarbij middels graafmachines loosleidingen in zowel de oostelijke als de westelijke polders worden opgeschoond. Ondanks de krappe begroting is het toch gelukt om wat financiŽn vrij te krijgen om zodoende de wateroverlast van de afgelopen dagen een beetje het hoofd te bieden. Shankar benadrukte dat hij als DC niet alleen het werk kan doen, maar dat ook de plaatselijke bevolking haar inbreng moet hebben, wat hij als heel belangrijk aanstippelt bij de verdere uitvoering van het decentralisatieproces. Shankar zei verder dat er nu een heel goede interdepartementale samenwerking is ontstaan tussen de ministeries van Regionale Ontwikkeling, Openbare Werken en LVV.

Dit houdt o.a. in dat wanneer elk van deze departementen inkomt met wat dan ook, hun budget c.q. begroting belast zal worden. Shankar gaf aan dat het droogleggen van Nickerie geen makkelijke job is. Hij benadrukte daarom dat bevolkingsparticipatie van eminent belang is. Alleen door een goede samenwerking onderling zal het mogelijk zijn om het district Nickerie uit zijn noden te helpen en zo dit veel belovend district stuwen naar een hogere status. Het is wenselijk dan elke Nickeriaan meehelpt en niet zit te wachten op de overheid. Met een Ďone man showí zal het niet lukken, aldus DC Bhagwatpersad Shankar.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,08-12-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics