Nickerie.Net, maandag 12 december 2005  


OW pakt South Drain aan

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De zandweg naar de veerverbinding te South Drain verkeert door de aanhoudende regens in slechte staat. Het Ministerie van Openbare Werken (OW) heeft inmiddels enkele kuilen op de weg in de Europolder gedicht in een poging deze begaanbaar te maken. De chauffeurs die de route Nieuw-Nickerie-South Drain onderhouden, vertellen dat bepaalde delen van de weg zelfs voor het personenverkeer toegankelijk zijn. Ook voertuigen die uit Guyana oversteken, kwamen vast te zitten in de blubber.

De weggebruikers op deze route zijn helemaal niet over te spreken dat het de overheid nog steeds niet is gelukt de ongeveer 36 km lange zandweg te verharden. Het is bekend dat dit probleem zich bij elk regentijd voordoet. Met lapwerk is het probleem niet verholpen. Verharding van de weg zal het vraagstuk structureel oplossen, zeggen de weggebruikers. "Het Ministerie van OW heeft met het vullen van de gaten voor een noodoplossing gezorgd. Als het weer niet veranderd en het blijft regenen, zal de weg binnen enkele dagen weer in een modderpoel gaan veranderen."

Het probleem doet zich voor in de omgeving waar tracktoren met de kooiwielen op het weggedeelte komen. De overheidscontrole op deze weg is niet adequaat. Boeren rijden met hun landbouwmachines onverhinderd de weg kapot. Ook de wegen in het centrum van Nickerie worden aangepakt. Districtscommissaris Bhagwadpersad Shankar heeft enkele dagen terug bekendgemaakt met een noodoplossing te komen om de slechte delen van de wegen te herstellen. Hij onderkent dat als gevolg van de aanhoudende regens de wegen in sommige polders ook slecht begaanbaar zijn, maar samen met de ministeries van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), OW en de Bestuursdienst probeert hij de zaken aan te pakken in het district Nickerie.-.

Bron/Copyright:

,12/12/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics