Nickerie.Net, maandag 12 december 2005  


Training Capaciteitsontwikkeling door Stichting Projekta

door Danny Jibodh

Nickerie - In de parochiezaal van de r.k. kerk aan de Maynardstraat in Nieuw Nickerie hebben 21 vertegenwoordigers van tien lokale organisaties hun certificaat voor de Training Capaciteitsontwikkeling in ontvangst genomen. De opleiding werd in de periode 22 oktober tot en met 2 december verzorgd. Er waren negen instructeurs.

De training is onderdeel van het begeleidingstraject voor lokale trainers binnen het programma Empowerment Lokale Organisaties Nickerie. Binnen dit programma staan ontwikkeling van lokale ontwikkelingscapaciteit en kader centraal.

Het programma Empowerment Lokale Organisaties Nickerie wordt door Stichting Projekta uitgevoerd en gefinancierd door Cordaid. De Training Capaciteitsontwikkeling was opgedeeld in twee blokken. Hierbij kwamen eerst aan de orde een begrippenkader waarbij concepten als Duurzame Menselijke Ontwikkeling, Gemeenschapsontwikkeling, Gender en Capaciteitsopbouw centraal staan. Het tweede blok gaf een aanzet tot het identificeren en formuleren van ontwikkelingsgerichte projecten in de werkgebieden van de organisaties.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,12-12-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics