Nickerie.Net, vrijdag 16 december 2005  


Bouwlatten van occupanten in VHP-blok verwijderd

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De bestuursdienst heeft gisteren in aanwezigheid van de politie de bouwwerkzaamheden van twee occupenten stopgezet in het zogenaamde VHP-blok in de Mr J van Pettenpolder in het district Nickerie. De occupenten moesten de bouwlatten die geslagen waren terstond verwijderen. Dertien gezinnen houden het terrein bezet.

VHP voorzitter Ramdien Sardjoe overhandigde enkele maanden terug een van de occupanten een bereidsverklaring van een nieuw perceel.

In het verleden zijn deze mensen meerdere malen gesommeerd het gebied te verlaten, maar ze hebben altijd geweigerd daaraan gehoor te geven. Vr de verkiezingen hebben ook enkele politieke partijen zich met deze zaak bemoeid, maar ook dat heeft geen oplossing gebracht. Er zijn occupenten die langer dan twintig jaar in dat gebied wonen. Ramdien Sardjoe, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) heeft zich ook persoonlijk met deze zaak bemoeid. Toen waren de bezetters uitgenodigd op het districtscommissariaat om over deze kwestie te praten. Ongeveer de helft van hen had toen aangegeven het gebied te zullen verlaten. In plaats daarvan zouden de mensen een ander perceel in de Mr J.van Pettenpolder toegewezen krijgen. De occupenten hebben naderhand een bereidsverklaring van het nieuw perceel gehad.

Ondanks dat blijkt dat de mensen niet bereid zijn het bezet gebied te verlaten. Districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar zegt desgevraagd dat die oplossing nog overeind blijft. Volgens hem was toen alles in orde gemaakt om te verhuizen. De VHP zou de mensen ook financieel steunen om de verhuizing te bekostigen. Shankar vindt het heel jammer dat deze mensen nu met andere eisen komen en het gebied weigeren te verlaten. De burgervader zal de bezetters weer aanschrijven het gebied te verlaten. Van de overheid zullen zij in geen geval toestemming krijgen om op dat stuk terrein te bouwen.

Intussen doet zich een ander probleem voor. Drie woningen zijn gekraakt in het Volkswoningbouwproject in de Mr J van Pettenpolder. De afdeling Volkshuisvesting van het ministerie van Sociale Zaken zal deze mensen schriftelijk sommeren de woningen te verlaten.-.

Bron/Copyright:

,14/12/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics