Nickerie.Net, vrijdag 16 december 2005  


Jörgen Raymann Nederlandse tv-persoonlijkheid van het jaar

‘Ik draag de prijs op aan de Surinaamse bevolking'

PARAMARIBO/HILVERSUM - Jörgen Raymann is uitgeroepen tot Nederlandse tv- persoonlijkheid van het jaar. Tijdens de Nederlandse Academy Awards ‘Gouden Beelden' sleepte hij de prijs voor ‘TV-persoonlijkheid' in de wacht. "Ik ben enorm trots op de waardering voor mijn werk en voor mijzelf", vertelt een geëmotioneerde Raymann nadat hij maandagavond de prijs in ontvangst had genomen.

Jörgen Raymann Nederlandse tv-persoonlijkheid van het jaar 2005Hij is de eerste allochtoon die deze prijs in ontvangst neemt en mag oprecht trots zijn. De uitreiking vond plaats in het NH Hotel Jan Tabak in Bussum, waar de winnaars in vijftien categorieën werden bekendgemaakt. De Gouden Beelden, die voor de negende keer worden uitgereikt behoren tot de meest prestigieuze Nederlandse televisieprijzen. Ze worden toegekend aan televisieprogramma's en personen die een uitzonderlijke of opvallende bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse televisie.

Raymann sprak ook over de jury die ‘diehard kenners' zijn in hun vakgebied. De genomineerde programma's en personen worden door circa 120 programmamakers, in twaalf jury's, beoordeeld. "Ik draag deze prijs op aan de hele Surinaamse samenleving; dankzij dit publiek heb ik de stap genomen naar Nederland toe om mijn carrière uit te bouwen", zei de enthousiaste Raymann, die de diversiteit die hij in zijn presentatie geeft, te danken heeft aan zijn Surinaamse achtergrond. "Ik hoop dat dit blijk van respect alle Surinamers in Suriname, Nederland en de rest van de wereld motiveert en inspireert. Ik zie het als een prachtig vervolg op de prijs die ik eerder dit jaar kreeg, namelijk mijn benoeming tot Ambassadeur van UNICEF."

"Eigenlijk zagen we het al aankomen", vertellen zijn schoonouders Mannen apetrots aan de Ware Tijd. Volgens hen heeft Raymann het doel dat hij voor ogen had bereikt. "Hij is duidelijk vooruitgegaan en inmiddels een begrip geworden in de Nederlandse samenleving", vertelt zijn schoonmoeder. "De theaterstukken die hij hier opvoerde in de kleine zalen en later de veel grotere waren altijd uitverkocht." Ook zijn ‘dikke vriend' Harry Nandelall is vol lof over de zeer getalenteerde cabaretier.

Raymann en Nandelall hebben samen een entertainmentbedrijf opgezet, dat zich bezighoudt met management, promotie en boekingen van aanstormende acts uit binnen- en buitenland op diverse gebieden."Wat ik in hem bewonder is dat hij ondanks zijn status hier in Nederland, met beide benen op de grond staat. Het stijgt hem niet naar het hoofd en ik ben ontzettend trots op hem." Nandelall heeft meegewerkt aan onder andere ‘Slaaf of niet Verslaafd'. "Ik ken Jörgen vanaf mijn vijfde, dat is ongeveer veertig jaar geleden", vertelt Karin Naarden-Refos. "Zijn vader Piet Raymann en mijn vader Ewald ‘Slim' Refos waren beste vrienden. Jörgen was de peetzoon van mijn vader. Als kind hebben we altijd plat gelegen om de grappen van Raymann. In die tijd dacht je er helemaal niet aan dat je komediant als beroep kon uitoefenen. Door zijn inzet heeft hij bewezen, dat het wel kan".-.

Team Nickerie.Net feliciteert vanuit deze plaats Jörgen  Raymann van harte met deze prijs.

We are proud of you. Keep on entertaining!

 

Bron/Copyright:

,14/12/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics