Nickerie.Net, donderdag 15 december 2005  


Weg naar Southdrain weer onbegaanbaar

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Als gevolg van de aanhoudende regens van de afgelopen dagen is de ongeveer veertig kilometer lange zandweg naar de oversteekplaats te Southdrain wederom onbegaanbaar geworden. Vanaf Southdrain wordt de oversteek per veerboot Canawaima naar Guyana gemaakt. Bepaalde delen van de weg zijn dermate slecht dat voertuigen vast kunnen komen te zitten. Op het traject tussen de eerste en de tweede brug zijn zelfs diepe gaten ontstaan.

"We bevinden ons nu in een situatie waarbij mensen moeilijk de oversteekplaats kunnen bereiken om op een legale manier te worden overgezet", zegt Carl Ristie, terminal manager van de Canawaima Services te Southdrain. De maand december geldt als een piektijd waarbij de Canawaima extra omzet kan maken, die nu verloren dreigt te gaan. Menig reiziger kiest nu voor de illegale oversteek – de zogenaamde ‘back track’-route via de Corantijnrivier.

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een paar dagen terug geprobeerd enkele gaten op deze weg te verhelpen door wat opvulzand en schelpen te gooien. Maar dat is niet de oplossing die men wil hebben voor deze zo belangrijke weg. Bij zijn recente bezoek aan het district Nickerie heeft Gilbert van Dijk, president-commissaris van Canawaima Services, een onderhoud gehad met het OW, sectie Nickerie. Daarbij verzocht hij dringend dat de weg in een goede conditie zou blijven.

De weggebruikers verwijten de overheid dat tot op heden de weg niet is verhard. Als de EU niet wil helpen en steeds met nieuwe eisen komt ter financiering van de weg, zou de overheid moeten uitkijken naar andere mogelijkheden. Door de hele situatie van deze weg hebben zij vandaag ook inkomstenderving, omdat hun voertuigen niet ingezet kunnen worden om de passagiers te vervoeren van en naar de oversteekplaats te Southdrain.-.

Bron/Copyright:

,14-12-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics