Nickerie.Net, maandag 19 december 2005  


Steeds meer bloeddonoren in Nickerie

door Beta Debidien

19/12/2005

NIEUW NICKERIE - "De Stichting Nationale bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis (SRK) boekt steeds betere resultaten in het westen van het land. De participatie van de Nickeriaanse gemeenschap tijdens de bloedinzameling is bijzonder goed te noemen." Dat vertelt bloedbank-medewerkster zuster Meriam Dompi.

Volgens haar hebben bij de laatste bloedinzameling van afgelopen oktober acht nieuwe donoren zich aangemeld. Ook hebben drie uitgeschreven donoren zich opnieuw aangemeld. Dat brengt het totaal op 243 actieve donoren in het district Nickerie. "Natuurlijk is het zaak dat er meer mensen zich aanmelden om bloed af te staan."

Zuster Dompi hoopt dat de plaatselijke gemeenschap bij elke inzameling even enthousiast blijft en op dezelfde manier de bloedbank helpt met het redden van mensenlevens. Ze is van mening dat de bloedbank zonder donoren niet draaiende kan worden gehouden. De bloedbank zal dinsdag en woensdag aanstaande weer bloed afnemen in het dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Voor dinsdagmiddag heeft de bloedbank een bus beschikbaar gesteld om donoren van de ver gelegen gebieden op te halen en terug te bezorgen.

Het is de afdeling ‘Vrienden van de bloedbank’ gezeteld in Paramaribo, nog steeds niet gelukt om op volle toeren activiteiten te ontplooien in het district Nickerie. In de komende periode zal daar meer aandacht aan besteed worden. Penny Carter, coördinator van het SRK in Nickerie heeft samen met de trekkers enkele vergaderingen belegd. Het ligt in de bedoeling om ook een onderafdeling van ‘Vrienden van de bloedbank’ in Nickerie te vestigen.

Voor de afdeling in Nickerie is nog geen bestuur, desondanks wil de bloedbank er alles aan doen om deze afdeling toch van de grond te krijgen. Eén van de taken van de afdeling in Nickerie zal zijn om activiteiten te ontplooien voor de plaatselijke donoren. Daarnaast zal het bestuur zich moeten inzetten om nieuwe bloeddonoren te werven zodat het bestand verder toeneemt in het district Nickerie.-.

Bron/Copyright:

,19-12-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics