Nickerie.Net, donderdag 22 december 2005  


Weg naar Nickerie Airport is modderpoel is modderpoel

DWT,  22/12/2005

NIEUW NICKERIE - Boeren vervoeren zaaizaad naar het vliegveld. Als gevolg van de aanhoudende regens van de afgelopen dagen is het zandgedeelte van de weg naar Nickerie Airport te Zeedijk in Nickerie weer onbegaanbaar geworden voor vooral personenvervoer.

"Als gevolg van de aanhoudende regens van de afgelopen dagen is het zandgedeelte van de weg naar de Nickerie Airport  te Zeedijk in een korte tijd weer onbegaanbaar geworden voor personenvervoer. Dat is een onveilige situatie, omdat bij eventuele calamiteiten de brandweer en ambulance het terrein niet kunnen bereiken", zegt Samuel Wens, hoofd van Nickerie Airport. Door de onbegaanbare weg moeten de mensen die op de luchthaven wonen en werken, lopen naar de lokatie. Er zijn veel afmeldingen, omdat de arbeiders zon twee kilometer door de modder moeten ploeteren om het werkterrein te bereiken. Ook de vliegeniers zijn niet te spreken over de conditie van de weg. Transport van goederen van en naar de luchthaven is onmogelijk over de weg, aldus Wens.

Onlangs is een toestel vanuit Guyana met twaalf mensen op de luchthaven geland. Deze groep moest een seminar van Adron bijwonen in het district. De mensen hebben door de modder moeten ploeteren naar verder transport om op de plaats van bestemming aan te komen. Wens: "Het was een zeer slechte ervaring voor de Guyanese delegatie."

Boeren die hun rijstarealen met een landbouwvliegtuig laten inzaaien, zijn genoodzaakt hun landbouwmachines in te zetten om het zaaizaad op de luchthaven te krijgen. Het is zo erg dat zelf de tractoren niet over de weg kunnen, zegt Wens. Volgens hem is de weg enkele maanden terug voor het laatst onderhouden door de Civiel Technische Afdeling van het commissariaat. Deze zeer belangrijke weg staat onder het beheer van het Ministerie van Openbare Werken (OW). Wens weet dat er een bestek klaarligt om goedgekeurd te worden door minister Ganeshkoemar Kandhai van OW. Er is ongeveer 200 kubieke meter schelpzand nodig om een noodoplossing te brengen in de situatie. Door dat deel van de weg te verharden, denkt het hoofd van de luchtvaartdienst dat het probleem voor altijd zal zijn opgelost.-.

Bron/Copyright:

,22-12-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics