Nickerie.Net, woensdag 28 december 2005  


Monique Djotaroeno eerste vrouwelijke haulpack driver

Geplaatst: 28/12/2005

Nickerie - “Zwaar materieel heeft bij mij altijd de interesse gewekt”, zo begint Monique Djotaroenoe het interview. Zij is de eerste vrouwelijke haulpack driver ooit in de geschiedenis van de Billiton Maatschappij Suriname (BMS). Monique is al sinds februari in dienst en heeft vanaf het begin gewerkt bij de bemaling waar zij zich bezig hield met het lichten en installeren van bronpompen.

“Maar, elke keer als die trucks langs gingen had ik het gevoel dat ik er eentje moest en zou rijden”, vertelt ze enthousiast. In november gaf zij zich dus op voor de training tot haulpack driver. Deze rondde zij af met goed gevolg en na pre-screening mocht zij op 27 november haar eerste rit zelfstandig rijden. Monique is geboren op 10 augustus 1970 in het district Para, maar groeide op in Nickerie.

Al vroeg zat zij achter het stuur van trucks voor zandtransport en later op de rijstvelden met tractoren en combines. “Zwaar materieel is van mijn hobby mijn beroep geworden”, voegt zij er lachend aan toe. Haar grootste uitdaging bij de BMS zal de komende tijd blijken, “als het begint te regenen”, zegt ze zelf, “ik zal dan heel goed mijn best moeten doen om door de blubber te komen met de truck”.

 

Nickerie.Net  feliciteert Monique met het verwezenlijken van haar droom en wenst haar bijzonder veel succes toe met haar nieuwe job.

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

 

/ Boskopu / Nickerie.Net

,28-12-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics