Nickerie.Net, dinsdag 03 januari 2006  


Reeds vier aangehouden in geldsmokkelzaak Nickerie

Danny Jibodh

Nickerie - De Nickeriaanse politie eenheid heeft reeds vier personen in verzekering gesteld i.v.m met de aanhouding van de Guyanees die een tas met een groot geldsbedrag aan Amerikaanse dollars in de buurt van het crematie - oord aan het Corantijnstrand had gesmeten.

Foto: Gewestelijke Politie Commandant Elfried Metroos

Het gaat volgens de Gewestelijke Politie Commandant Elfried Metroos om drie Surinamers en een Guyanees. De politie die op reguliere controle was en zag dat een man uit een heli stapte en zich snelde naar een gereedstaande boot om vermoedelijk de oversteek te doen naar het buurland Guyana, kwam toen snel in actie.

De drie Surinamers die aangehouden zijn, zijn allen uit Nickerie afkomstig. Metroos liet weten dat de zaak verder in onderzoek is en dat de Justitie verder zal bepalen wat er met dat geld zal gebeuren. Er zijn ook wat geldbundels in Guyanese dollars en Euro's in beslag genomen. Van de helikopter is nog niks bekend. Het vermoeden bestaat dat het hier gaat om een in Suriname geregistreerde heli. De politie vindt het in dit stadium nog vroeg om deze zaak te relateren aan drugs. DBS vernam dat één van de aangehoudenen een bekende booteigenaar is die de back trackroute onderhoudt en waarschijnlijk ook meer afweet van deze zaak.


Eerdere bericht:

Politie houdt Guyanees met US $ 1 miljoen aan

Geplaatst: 03/01/2006

Nickerie - De politie van Nickerie heeft een Guyanese man aangehouden, die een koffer met 1 miljoen Amerikanse dollars in zijn bezit had. De Guyanees vloog in een laagvliegend helikopter vanuit Paramaribo naar Nickerie. Ter hoogte van het oud crematie - oord nabij de Clarasluis, sprong hij uit de helikopter om met een gereedstaande boot de oversteek te maken naar Guyana. Toen hij gemerkt had dat de politie hem op de hielen zat, smeet hij de koffer met inhoud op de Zeedijk. Ondanks de achtervolging en de sommatie van de politie nam de Guyanees een kans en sprong de rivier in. Het gelukte de sterke arm de man in te rekenen. Na intensief speurwerk op de dijk slaagde de politie erin de koffer met het geldsbedrag terug te vinden. De politie tast nog in het duister over de herkomst van de helikopter, die onmiddellijk opsteeg. Zeker is dat het om een in Suriname gemigreerd helikopter gaat. De politie van Nickerie heeft de zaak in onderzoek.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,3-1-06

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics