Nickerie.Net, donderdag 05 januari 2006  


Opvijzeling hulpverlening ongevallen Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het ambulancepersoneel van het Dr Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie en het brandweerpersoneel volgen binnenkort een training ter uitbreiding van hun kennis om op een professionele manier hulp te verlenen bij ongevallen en calamiteiten.

Dat meldde Hans de Jong, directeur-eigenaar van het ambulancevervoersbedrijf Azivo in Den Haag, Nederland, tijdens zijn presentatie in het ziekenhuis. In de eerste fase zullen de leerstoffen worden uitgewisseld. Daarna komen er docenten over uit Nederland.

De Jong was afgelopen week in het district om afspraken te maken met de leiding. Hij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om kledingstukken voor het ambulancepersoneel over te dragen aan de directie van het Streekziekenhuis. Dit in het kader van de samenwerking tussen Azivo en het Streekziekenhuis. "Met deze geste is het ziekenhuis nu compleet," zegt algemeen-directeur Rawien Changoer. Vorig jaar schonk Azivo al een ambulance.

Ook Ewald Kartowikromo, gewestelijke brandweercommandant, is ingenomen met deze training. "Vooral omdat de brandweer vaker te hulp moet schieten bij aanrijdingen waarbij mensen in voertuigen bekneld raken."-.

Bron/Copyright:

,05/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics