Nickerie.Net, vrijdag 06 januari 2006  


Veehouders verwerpen wettig bestuur Stalweide

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Meer dan vijftig leden van de Veehouders Vereniging Nickerie (VVN) zijn gisteren naar het districtscommissariaat getogen om een schrijven aan te bieden aan districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar. Daarin vragen zij hem het beheer van zowel de Eerste als de Tweede Stalweide over te nemen. De leden zijn namelijk van mening dat het bestuur, onder leiding van Koendan Gobardhan, een ‘wanbeleid’ voert bij de stalweiden. Ook wordt het bestuur verweten van het schutten en zelfs verkopen van koeien van leden.

De veeboeren zeggen vertrouwen te hebben in de huidige districtscommissaris. Ze hopen dat hij zal optreden tegen "de wandaden" van het bestuur-Gobardhan. Zij vragen hem de zaak naar zich toe te trekken en een vergadering te beleggen.

Maar Shankar wijst in deze "slepende kwestie" op een gewezen vonnis en dat op dit moment sprake is van een "wettig bestuur" onder Gobardhan. Het feit dat de staat niet in hoger beroep is gegaan, zal Shankar de minister van Regionale Ontwikkeling vragen over te gaan tot overdragen van de administratie.

Hij vraagt de leden om te begrijpen dat hij niet buiten het recht zal treden om besluiten te nemen. "Na de overdracht van de administratie moeten de leden met het bestuur aan tafel gaan om te kijken hoe de stalweide beheerd en bestuurd kan worden op een doelmatige en een geordende manier," aldus Shankar.-.

Bron/Copyright:

,06/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics