Nickerie.Net, donderdag 12 januari 2006

Voetbal nieuws uit Nickerie

door Richenel Small

PSV LIJDT EERSTE NEDERLAAG TEGEN ROBINHOOD

NIEUW NICKERIE – De Politie Sportvereniging (PSV) heeft zondagavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen Robinhood in de 1e klasse kompetitie van Nickerie. Het was het 1e verlies na zes achtereenvolgende overwinningen. Vooral in de 1e helft was Robinhood beter en de inzet van spelers was bijzonder groot. Remie Mahabier rondde in de 20e minuut een voorzet goed af met een kopbal en doelman Brain Rollings was verslagen, 1-0. Ook na dit doelpunt bleef RH de toon aangeven en Armando Razack kreeg de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, maar hij  faalde.

Na de rust waren de rollen omgekeerd. PSV was veel beter op de bal en Robinhood werd in de verdediging gedrukt. De druk werd groter toen Remie Mahabier met rood (2x geel) in de 73e minuut van het veld werd gestuurd. De defensie van Robinhood hield echter stand en de ploeg mocht huiswaarts met de drie punten. Trainer Brian Tjon Kwie Sem van PSV om een reactie gevraagd, vond dat Robinhood een goede tactiek heeft gebruikt door een strakke mandekking toe te passen. Volgens hem waren zijn spelers te individueel bezig, waardoor Robinhood makkelijk heeft kunnen spelen en verdiend heeft gewonnen.

Trainer Guillano Snip van Robinhood vertelde dat het succes gelegen heeft aan het feit dat zijn ploeg een andere systeem heeft gehanteerd : er werd 4-5-1 gespeeld , waarbij via de flanken getracht werd te scoren, hetgeen ook is gelukt. Ook hij zegt van oordeel te zijn dat de inzet van zijn spelers erg groot is geweest. Ondanks het verlies van PSV staat de ploeg op de 1e plaats met 18 punten uit 7 wedstrijden. Robinhood staat nu samen met Prakash op de 3e  plaats met 13 punten uit 6 duels.

PARADISE WINT VAN PRAKASH

NIEUW NICKERIE – Bij de voortzetting van de kompetitie van de Nickerie Voetbal Bond (NVB), heeft Paradise wederom de smaak van de overwinning mogen proeven.  Tegen Paradise was het zondagmiddag in de 1e helft een gelijkopgaande strijd en beide ploegen kwamen heel dicht bij een doelpunt, maar er werd niet gescoord. In de 2e helft werd de wedstrijd grimmig: binnen 5 minuten was de arbiter genoodzaakt driemaal een kaart te trekken, waarvan een rode in de 67e minuut voor Yveskim Tjokropawiro van Paradise. Ondanks de nummerieke minderheid gelukte het Naween Kanhai om twee minuten hierna 1-0 op het scorebord te laten noteren. Later zou blijken dat hij het gouden doelpunt van de wedstrijd had gemaakt. Het verlies van Prakash is het eerste in de kompetitie. De club blijft steken op 13 punten uit 6 partijen, terwijl Paradise nu evenveel punten heeft, maar dan uit 7 wedstrijden.

WONOKARIJO SCOORT DRIEMAAL TEGEN ZWALUW

NIEUW NICKERIE - Op zaterdag heeft Zeedijk een belangrijke overwinning geboekt op Zwaluw in het Nickerie Stadion. Zeedijk was in deze 1e klasse competitiewedstrijd beter gemotiveerd, terwijl de eenheid binnen Zwaluw ontbrak. Romano Wonokarijo opende reeds in de 5e minuut de score voor Zeedijk, 1-0. Kort voor de rust werd Zwaluw’s Lloyd Hendriks rood gekleurd en de ploeg raakte verder in de problemen. Na de rust trok Wonokarijo de wedstrijd naar zich toe. Hij scoorde in de 61e minuut weer en ook doelpunt nummer drie nam hij in de 85e minuut voor zijn rekening, waardoor hij een gave hattrick maakte.

In de 2e klasse won Remo weer en gaf hiermee een signaal om terug te gaan naar de hoogste klasse. Paighaam werd met 4-1 teruggewezen. Voor Paigham scoorde Hemant Jairam, terwijl Gopal Biharie, Frits Djosetiko, Bjorn Edwards en Derrick Loswijk het net vonden.

De kompetitie van de Nickerie Voetbal Bond werd op dinsdagavond  voortgezet met de volgende 1e klasse wedstrijden: