Nickerie.Net, woensdag 11 januari 2006  


Gezinnen "Bangladesh" Nickerie houden voet bij stuk

Geplaatst: 10/01/2006

Nickerie - De gezinnen die laatstelijk een brief hebben ontvangen van DC B. Shankar om hun activiteiten te stoppen en hun occupatie een halt toe te roepen, zeggen geen gehoor te zullen geven aan dit onacceptabel bevel. DC Bhagwatpersad Shankar zei in een reactie dat deze kwestie niet gezien moet worden als een poging om mensen op een onfatsoenlijke wijze uit hun huis te zetten.

Het is volgens hem een delicate kwestie, waar het ministerie van ROGB mee belast is en hij heeft als bestuur zijn werk uitgevoerd. Naar zeggen van de Nickeriaanse burgervader behoren de percelen aan andere mensen toe die reeds eerder beschikten over hun grondpapieren. Het bestuur zal zeker illegale praktijken, doelende op de occupatieactiviteiten van de bewoners in de Mr. van Pettenpolder, niet rechtvaardigen noch ondersteunen. Integendeel staat het bestuur volgens Shankar voor een goede controle en beheer van staatseigendommen. Shankar ontkent echter dat dit te maken zou hebben met politiek.

De bewoners die nu in grote frustratie en onzekerheid leven, hangt een civiele zaak boven het hoofd als zij na verloop van tijd de percelen niet ontruimen. DC Shankar zei ook dat er nu gewacht wordt op specifieke instructies die nog vanuit Paramaribo moeten komen. Pas dan zal er verder gehandeld kunnen worden, waar het recht dan zal zegevieren. Hij hoopt dat deze zaak ordelijk en fatsoenlijk zal eindigen. Anderzijds hebben de bewoners ook aangekaart dat er geen alternatief aan hen is gepresenteerd, wat nog meer kwaad bloed door hun aderen doet stromen. Shankar gaf aan dat er ongeveer 21 personen zo een sommeringsbrief hebben ontvangen om de plaats te ontruimen waar zij nu wonen, leven en werken.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,11-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics