Nickerie.Net, donderdag 12 januari 2006  


TCT - minister Amafo: ‘Ik ben een product van duurzame Toerisme’

Geplaatst: 11/01/2006

Paramaribo - TCT - minister Alice Amafo prees Suriname aan het publiek met haar openingspraatje gisteren op de Vakantiebeurs in Utrecht. Suriname staat met een mooi aangeklede tent (stand) in Utrecht. Speciaal thema is duurzame Toerisme. Haar presentatie ging vooraf aan een traditioneel welkoms marrondansje. Amafo beschreef de vele rijke mogelijkheden van Suriname (sportvissen, culinair, diversiteit, water, cultuur, rust, ongerepte natuur, vogels, schildpadden, tropische regenwouden, watervallen, kleding, etc.). Zij riep ook op om ondanks toerisme (ook voor het binnenland) de natuurlijke omgeving in dezelfde staat te laten. Zij gaf aan dat zij het product is van duurzame toerisme.

Foto: Minister Alice Amafo maakte een goede beurt in Nederland. Op de foto is zij de tweede van links (Foto's Nickerie.Net Press Service).

Suriname kan grote hoeveelheden niet aan, maar zal selectief kleine groepen goed kunnen bedienen. De beurs is een steeds terugkerende festiviteit, elk jaar rond de tweede week van januari aan het begin van het jaar. Dit is de 36ste editie van de beurs, die vroeger een tourbeurs voor vaklieden heette. Nu is deze beurs uitgegroeid tot een topevenement voor de vakantieganger. De vakantieganger bepaalt al vroeg in het jaar waar die het komend jaar naar toe gaat. Suriname doet mee voor bijkans de 15de keer. Deze keer is een bijzondere vertegenwoordiging en dat geeft aan dat de sector Toerisme in de lift is. Suriname kan er veel meer uithalen. Suriname is goed vertegenwoordigd dit jaar op de beurs. Naast het ministerie zelf zijn vertegenwoordigd: Stichting Toerisme Suriname (STS), SLM, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en touroperators die een gezamenlijke stand delen. Het gaat om vijf touroperators, twee hotels en de SAB.

De aanloop naar de stand was groot op de openingsdag. Die was voor de professionals en vakmensen in de sector toerisme zoals touroperators, reisagenten en journalisten. Men heeft het over onze visitekaartje Suriname, met goede verhalen en goede herinneringen. Vele positieve verhalen over reiservaringen van derden over Suriname. De beurs en zeker ook anderen in de wereld, bieden Suriname de mogelijkheid om het land beter op de wereldkaart neer te zetten. Aan deze beurs doen meer dan 1400 organisaties en bedrijven mee. De beurs die het vorig jaar meer dan 138.000 bezoekers trok, duurt tot en met zondag 15 januari 2006 en wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,12-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics