Nickerie.Net, donderdag 09 februari 2006  


GPK Metroos wil politie korps Nickerie verder uitbreiden

Veiligheidsgevoel moet beter

 

door Ashley Lieveld

 

NIEUW NICKERIE - De eerste politieopleiding die in 2005 in het district Nickerie is afgerond, is voor de gewestelijke politie commandant van dit district, hoofdinspecteur Elfriet Metroos, het absolute hoogtepunt van het afgelopen jaar voor de politie Nickerie. Metroos vindt de opleiding die in Nickerie is afgedraaid een geslaagde initiatief naar omstandigheden. De politiefunctionaris gaf toe dat de opleiding niet zonder kleerscheuren is gegaan. “Hier en daar waren er enkele ‘hindernissen’, maar deze hebben we kunnen vermijden”, zei Metroos bij de jaarafsluiting van de politie Nickerie.

De GPK hoopt binnen niet al te lange tijd, in de maand januari of februari, met de tweede opleiding van start te kunnen gaan. Echter moet er nog  heel wat geregeld worden. Zo moeten er nog beschikkingen in orde worden gemaakt. Metroos deed een beroep op de assembleeleden, Ferreira, Matai en Ramdhin, die ook aanwezig waren bij de politie, om een push aan deze zaak te geven zo dat het sneller kan gaan. Metroos denkt dat hij door een tweede opleiding te draaien in Nickerie, het veiligheidsgevoel in het district beter kan garanderen.

Ook met het oog op de ontwikkelingen die opkomst zijn in het district, vulde de politie topper aan, dat het nodig is dat de politie hierop inspeelt. Met het aantrekken van meer manschappen moet ook voor een goede behuizing gezorgd worden. Dit laat volgens de gpk veel te wensen over. Hij zegt zich vaak te schamen om over de conditie te praten van de verschillende politiestations in het district. Het hoofdbureau van politie in Nieuw Nickerie is dringend aan verandering toe. Het gebouw dat dateert uit de vroege zestiger jaren is na de bouw nooit meer aangepast en voldoet allang niet meer aan de eisen van deze tijd. “Onder deze omstandigheden is het moeilijk om te werken en bovendien het dak is van asbest, materiaal dat sinds jaar en dag is afgekeurd”.

Het contact tussen het publiek en de politie is volgens de hoofdinspecteur goed te noemen. Hierover zei Metroos: “Het kan wel eens gebeuren dat een politieman zich niet op correcte wijze opstelt tegenover een burger en dan krijg je allerlei toestanden. In dat kader heeft de politie van Nickerie, de leidinggevenden,  die op 7 en 8 december 2005 een training hebben gehad, waarbij gelet werd op de kwaliteit en de klantgerichtheid van de politie. Metroos gaf de verzekering dat de politie op professionele wijze bezig is het contact tussen politie en de burger te verbeteren.

Bron/Copyright:

Suriname Times

,02-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics