Nickerie.Net, donderdag 12 januari 2006  


Nog steeds illegalen op busroutes in Nickerie

Richenel Small

NIEUW NICKERIE - Er blijken nog steeds illegale personenauto’s en busjes te opereren op trajecten in Nickerie. De eigenaars van deze malafide “vervoersbedrijven” schromen er niet voor om passagiers uit de bussen te lokken, die formeel de busroutes onderhouden. Het gaat volgens bushouder Alikhan Goedar voornamelijk om illegalen die in de oostelijke polders opereren.

Foto : Er blijken steeds meer illegale taxi- en bushouders in Nickerie operationele te zijn die oneerlijke concurrentie leveren tegen bonafide bushouders. De illegalen hebben zelfs het lef om op de standplaats van de bussen op het parkeerterrein van de openbare markt passagiers te ronselen.  Met name de buhouders, die de route Nieuw Nickerie –Sawmillkreek-Paradise (NSP) en Nieuw Nickerie –Paradise- Klein Henarpolder (NPKH) onderhouden, hebben erg veel last hiervan. Een andere bushouders die niet bij name genoemd wil worden, bevestigt de informatie en vertelt dat ook bussen en auto's worden ingezet naar Wageningen.

De eigenaars van illegale voertuigen stellen  verdekt op en gebruiken niet de officiële standplaats/ eindhalte bij de openbare markt van Nieuw Nickerie. Goedar vertelt aan TIMES dat de bonafide bushouders een vergunning hebben van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme en derhalve jaarlijks trajectgeld, belasting en de jaarbijdrage van Kamer van Koophandel betalen, terwijl de malafide vervoerders hiervan vrijgesteld zijn. Hiermee wordt er volgens hem oneerlijk geconcurreerd.

Goedar, die zegt te spreken namens de bushouders van de oostelijke polders, vertelt verder dat vanwege de slechte staat waarin de binnenwegen van het verzorgingsgebied verkeren, zij geld bij elkaar hebben gebracht om deze wegen te herstellen, in ieder geval berijdbaar te maken. “En dan maken de illegalen ook nog gebruik van de door ons herstelde wegen, zonder een bijdrage te leveren”, merkt Goedar op. Het blijkt dat het probleem reeds een jaar aan de gang is en hiervoor aandacht is gevraagd van de toenmalige districtscommissaris van Nickerie, Hein Ramnewash. Hij had de illegalen laten oproepen, hen aangesproken en verboden op te routes te rijden. Nu, ruim een jaar verder, blijkt dat zij nog steeds operationeel zijn. Goedar zegt te hopen dat het probleem spoedig zal worden aangepakt.

Foto : Er blijken steeds meer illegale taxi- en bushouders in Nickerie operationele te zijn die oneerlijke concurrentie leveren tegen bonafide bushouders. De illegalen hebben zelfs het lef om op de standplaats van de bussen op het parkeerterrein van de openbare markt passagiers te ronselen.  

Bron/Copyright:

Suriname Times

,04-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics