Nickerie.Net, donderdag 12 januari 2006  


Politie evaluatie 2005: bijna verdubbeling aantal verkeersdoden en  ongelukken met zware letsels

Richenel Small

 

NIEUW NICKERIE - Bij de politie van Nickerie zijn in het afgelopen jaar 2415 aangiften gedaan van criminele handelingen, variŽrend van huiselijke geweld tot zware mishandeling, de dood tot gevolg hebbende. Deze informatie werd verstrekt door de Gewestelijke Politie Commandant (GPK) van Nickerie hoofdinspecteur, Elfriet Metroos. Ook voor wat betreft het verkeer, zijn de cijfers zorgwekkend.
 
Er zijn 14 verkeersdoden geregistreerd in 2005, terwijl het totaal aantal aanrijdingen 583 was, waarvan 32 met zwaar lichamelijk letsel. In 2004 daarvoor was het aantal aanrijdingen in totaal 427, waarvan 16 met zwaar lichamelijk letsels en 8 met dodelijke afloop. Om de criminaliteit verder in te dammen en het veiligheidsgevoel van de burgers te vergroten, denkt de GPK dat er meer manschappen moeten worden opgeleid en toegevoegd aan het korps politie in Nickerie, waardoor de politie op de gewenste sterkte in het district aanwezig kan zijn. De politie streeft volgens hem naar professionele dienstverlening naar de burgers toe.

 

Bron/Copyright:

Suriname Times

,03-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics