Nickerie.Net, donderdag 12 januari 2006  


Politie houdt vijfde verdachte aan in dollar-smokkel

Richenel Small

NIEUW NICKERIE- De politie van Nickerie heeft in de geruchtmakende dollarsmokkel zaak van Nickerie een vijfde manspersoon aangehouden. “Jammer genoeg is deze verdachte ook een Surinamer”, deelde Elfried Metroos, de Gewestelijke Politie Commandant van Nickerie TIMES desgevraagd mede.

Eerder zijn vier personen aangehouden: een Guyanees en drie Surinamers. Metroos zegt dat bij huiszoeking valuta bij de verdachten aangetroffen te hebben. Een Guyanees landde vrijdagmiddag op het Corantijnstrand met een gecharterde helikopter op de zogenaamde back-trackroute in de omgeving van het crematieoord te Nickerie en bleek een groot bedrag Amerikaanse dollars in zijn bezit te hebben.

Hij liet de verdenking op zich vallen toen hij de tas met het geld weggooide, toen hij merkte dat hij door de politie gevolgd werd en probeerde ook nog weg te komen met een gereedstaande boot. Het lukte hem niet de boot te bereiken en hij werd door de politie aangehouden. Het gelukte de politie ook de tas te onderscheppen en daarin bleek een groot geldsbedrag te zitten. Het een bedrag dat hij bij zich had bleek exact 391.000 Amerikaanse dollar te zijn. De helikopter waarmee de Guyanees is vervoerd moet van een Surinaams bedrijf afkomstig zijn. De GPK gaf de verzekering dat het onderzoek in deze zaak intensief wordt voortgezet.

 

Bron/Copyright:

Suriname Times

,04-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics