Nickerie.Net, donderdag 12 januari 2006  


Politie van Nickerie pakt verkeersovertreders aan

Groot aantal jeugdige fietsers  beboet

Richenel Small

NIEUW NICKERIE - De politie heeft de afgelopen dagen meer dan honderd rijwielen en bromfietsen in beslag genomen, omdat de eigenaars of gebruikers zich hadden schuldig gemaakt aan verkeersovertredingen. Het grootste gedeelte bestaat uit zeer jeugdigen. De vervoersmiddelen zijn gisteren afgestaan aan hun eigenaars, nadat zij een boete hadden betaald.

De verkeersovertredingen variŽren van het ís avonds deel nemen aan het verkeer zonder verlichting en het rijden door rood licht bij de verkeersverlichting. De eigenaars werden voor gisteren opgeroepen en de meeste fietsers kwamen er vanaf met een boete van SRD 10,--. 

Hoofdinspecteur Benschop, die leiding van de Verkeersafdeling van de politie in Nickerie op zich heeft, had tijdens een toespraak in verband met de jaarwisseling laten weten dat onverantwoordelijk gedrag in het verkeer nier meer kan worden getolereerd, dat er zal worden opgetreden tegen verkeersovertreders en dat vooral verkeerscriminelen hard zullen worden aangepakt. Vooral de wijze waarop fietsers en bromfietsers deelnemen aan het verkeer was een doorn in het oog van de verkeerschef van Nickerie. Hij blijkt nu de daad te hebben gevoegd bij het woord, hetgeen resulteerde in het aanhouden van een groot aantal overtreders.  

Foto 1: een beeld van groot aantal fietsen, met daartussen een paar bromfietsen.

Foto 2:  een jonge boosdoeners betaalt de boete van SRD 10,-.

Foto 3 : Een groot deel van de eigenaars wachten voor de verkeersafdeling van het politie rustig het moment af waarop zij hun boete mogen betalen. Fotografie: Richenel Small

 

Bron/Copyright:

Suriname Times

,03-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics