Nickerie.Net, maandag 16 januari 2006  


Jairam wil duidelijkheid positie Surland-arbeiders

NIEUW NICKERIE - Volgesn ochtendblad de Ware Tijd heeft Parlementariėr Soedeshchand Jairam (PVF/AI) in een schrijven aan president Ronald Venetiaan zijn aandacht gevraagd voor de positie van de Surland-arbeiders. Volgens hem is vanwege de verhoogde brandstofprijzen de koopkracht in het land ernstig gedaald en hierdoor zijn de Surland-arbeiders niet meer in staat hun gezinnen te onderhouden.

Ook hebben ze nog forse bedragen aan lonen tegoed en komt een deel niet in aanmerking voor een baan in het bedrijf dat nu onder de naam Stichting Behoud Bananan Sector (SBBS) opereert.

De arbeiders hebben jaren aangedrongen op uitbetaling van hun achterstallige lonen, maar tot nu toe nul op het rekest gekregen. De parlementariėr schrijft dat vanwege vermoedelijk partijpolitieke belangen een belangrijk deel van de arbeiders niet meer in aanmerking mag komen voor een baan bij de SBBS. Slechts een klein deel van de arbeiders is op contractbasis aangenomen.

Het is verder, schrijft Jairam, de werknemers van de SBBS niet toegestaan om een vakvereniging op te richten. Arbeiders die intussen de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, komen ook niet in aanmerking voor een pensioenuitkering. Jairam vraagt de president of de regering zich ervan bewust is dat alle arbeiders van Surland in feite nog steeds in dienst zijn van het bedrijf, omdat na de sluiting van het bedrijf er nooit definitief ontslag is verleend aan de arbeiders. Hij wil ook weten waarom de achterstallige lonen en pensioenen van de werknemers nog steeds niet uitbetaald worden, terwijl het bedrijf regelmatig exporteert.

"We hebben onze achterstallige gelden dringend nodig, vooral in deze tijd waar de rijstsector aan het doodbloeden is in het district Nickerie", aldus de arbeiders tegenover dWT.-.

Bron/Copyright:

,16/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics