Nickerie.Net, dinsdag 17 januari 2006  


Prijzenslag maakt Fernandes-soft goedkoper

door DaniŽlla Tauwnaar

Paramaribo - De prijzen van de 350 ml fles en 591 ml fles Fernandes-limonade zijn ingaande vandaag verlaagd. De 350 ml fles, de kleinste petfles soft, gaat in plaats van voor 1,50 Surinaamse dollar voor 1,25 Surinaamse dollar over de toonbank, terwijl de prijs van de 591 ml fles met 0,50 Surinaamse dollar is verlaagd naar 1,50 Surinaamse dollar.

Het lag volgens Patrick Krolis, directeur van Fernandes Bottling N.V, niet in de bedoeling prijzen te verlagen. "Maar als de concurrent dat doet, hebben wij geen keus." Deze concurrent zou de fabrikant van Thrill zijn, die afgelopen week aangaf zijn prijzen met aanzienlijke percentages te zullen verlagen, omdat het klimaat daarvoor geschikt zou zijn. Krolis trekt deze overweging van de concurrent echter in twijfel, aangezien wereldwijd de prijzen van grondstoffen voor softdrinks een voortdurende stijging doormaken. Hij verwijst daarbij naar de prijs van suiker die in aanloop naar de afschaffing van subsidies voor rietboeren in 2008, een steeds meer stijgende lijn vertoont. De directeur noemt ook de zogenaamde industriŽle inflatie, waarbij de prijzen van grond- en hulpstoffen over de hele linie zijn gestegen. Desalniettemin noemt hij de huidige concurrentie op het prijzenfront een positieve zaak.

Zowel Krolis als marketing- en pr-manager Mark Li Fo Sjoe, wil over bedrijfs- en promotie activiteiten in 2006 nog niet veel kwijt. Ze volstaan met de mededeling dat dit jaar WK-jaar is "en WK-jaar is Coca-Cola-jaar". Voorts zal het Ďgeven en genietení volop worden voortgezet met de Geniet met volle teugen campagne. "De projecten waren een groot succes en zullen daarom zeker worden voortgezet." Vers in het geheugen ligt nog de campagne rond de kerstdagen, waarbij cadeautjes werden verzameld voor kinderen uit verschillende kindertehuizen. Daarnaast heeft ook het Coca-Cola sms-project grote belangstelling genoten.-.

Bron/Copyright:

,16-1-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics