Nickerie.Net, maandag 16 januari 2006  


Rechtszaak dreigt tegen padie-opkoper

NIEUW-NICKERIE - "Indien padie-opkoper Nankoesingh van het rijstverwerkingsbedrijf NV.Morex onze gelden op zeer korte termijn niet uitbetaald, zullen wij genoodzaakt zijn naar de rechter te stappen. Het is nu ongeveer vier maanden dat de opkoper niets van zich heeft laten horen in het district Nickerie". Dat zeggen enkele boze rijstboeren die nog steeds niet uitbetaald zijn door de opkoper, aldus de Ware Tijd. Deze boeren hebben afgelopen vrijdag hun beklag gedaan bij districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar over de kwestie.

"We zijn het wachten moe en hebben geen geld meer om het gewas te verzorgen", zegt Rishi Debi. Op 5 september van het vorig jaar heeft hij padie geleverd aan Nankoesingh met de afspraak dat die hem contant zou betalen. Na de levering heeft Nankoesingh een deel van het geld uitbetaald, maar het restantbedrag is nog steeds niet uitbetaald. "Ik heb geen geld om de ongeveer 80 hectare ingezaaide padie te verzorgen", zegt Debi.

Dertien boeren die samen in totaal ongeveer 70.000 Surinaamse dollar moeten ontvangen van de padi-opkoper hebben intussen de hulp ingeroepen van Harinandan Oemraw, ondervoorzitter van de Surinaamse Padieboerenassociatie (SPBA). Hij heeft geadviseerd om naar de rechter te stappen.

Ook districtscommissaris Shankar heeft geprobeerd om de opkoper op te sporen, maar zonder succes. Hij heeft de politie gevraagd te bemiddelen in deze kwestie en de boeren wegwijs te maken.

Volgens de Ware Tijd was Nankoesingh was niet bereikbaar voor een reactie op de beschuldigingen van de rijstboeren.-.

Bron/Copyright:

,16/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics