Nickerie.Net, woensdag 25 januari 2006  


BOG vraagt ondersteuning Nickerie bij schoonmaak

NIEUW-NICKERIE - "Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) wil over enkele dagen de schoonmaakactiviteiten in Nickerie op redelijke en verantwoordelijke manier afsluiten, maar de gemeenschap moet ook meewerken om een schoon en leefbaar milieu te hebben in het district". Zo sprak Antonius Winter, coordinator tevens hoofd van de afdeling BOG gisteren bij de start van de tweede schoonmaakactie, aldus de Ware Tijd.

In dat kader heeft Winter een dringend beroep gedaan op de gemeenschap dit project met wat materiaal te ondersteunen. Door het opruimen van de petflessen en alle waterhoudende voorwerpen zal ook het dengueprobleem van het district worden opgelost, zegt Winter. Deze actie zal zich concentreren in het centrum en de omliggende gebieden van Nieuw-Nickerie. Ook het vuil van de blootstaande percelen zal worden opgeruimd. Na deze grote schoonmaak actie zullen de mensen gevraagd worden om geen vuil overal in het district meer te deponeren.

"Het is weer goed werk, waarmee de overheid nu bezig is, maar dat had eerder moeten gebeuren", vindt buurtbewoner Radjes. De commissie zal alles in het werk moeten stellen om na deze schoonmaak actie ook vuilnistonnen te plaatsen. De mensen moeten nu echt gaan ophouden met het gooien van rommel. "Het is zaak, dat we nu een schoon Nickerie op nahouden, vandaar dat de vuilophaal ook op een structurele wijze wordt aangepakt", zegt districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar.

Tijdens de eerste ronde van deze schoonmaakactie werd grofvuil opgehaald en verwerkt op de vuilstortplaats langs de Corantijnrivier. In deze fase van het project gaat het meer om het ophalen en verwerken van vuil op basis van plastic en alles wat daarmee samenhangt. Dc Shankar benadrukte dat de samenleving wederom moet meewerken om volgens de instructies die gegeven zijn en die nog gegeven zullen worden dit project tot een succes te maken. De eerste schoonmaakactie werd met succes afgesloten. Aan dit project werken mee alle gewapende machten, de gedetineerden, personeel van de dienst Milieubeheer. Deze schoonmaakactie wordt uitgevoerd onder toezicht van het BOG, afdeling Nickerie.-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd

,25-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics