Nickerie.Net, maandag 06 februari 2006  


Bromfietser rijdt zich te pletter tegen fout geparkeerde truck

Nickerie - Afgelopen zaterdagavond omstreeks elf uur in de avond, heeft zich een zware ongeval voortgedaan te Longmay in het distrikt Nickerie met dodelijke afloop. Ter hoogte van de steiger van Atcar Chemicals reed de 49 jarige Sainul Nanhaikhan, die vermoedelijk van het werk naar huis reed, zich te pletter tegen een stilstaande truck.

Nanhaikhan die op een Yamaha bromfiets reed,  botste tegen de achterzijde van een daftruck, die op dat moment geparkeerd was om ureum te laden. Het komt al te vaak voor dat truck- en pickup chauffeurs bij het afhalen van ureum hun voertuig op zeer hachelijke en onverantwoordelijke wijze parkeren, waardoor het erg moeilijk is voor overige weggebruikers om een goed overzicht te hebben van verkeerssituatie. Een ooggetuige verklaarde tegenover DBS dat Nanhakhan op een gegeven moment een tegenligger voor zich kreeg en verblind raakte met als gevolg dat hij keihard aankwam tegen de achterzijde van een daftruck, die niet voorzien was van verlichting.

Het slachtoffer had zware verwondingen opgelopen aan het gelaat en het hoofd. Uit verder onderzoek is ook gebleken dat de bromfietser een helm op had, dat niet voldeed aan de vereiste veiligheidsvoorschriften voor gebruik op openbare wegen. Deze helmen zijn vaak goedkope "beschermers",  die overal in de winkels te koop zijn voor een goedkope prijsje.

Buurtbewoners hebben ook te kennen gegeven dat de vrachtwagens die  kunstmest komen laden, regelmatig tot zeer gevaarlijke verkeerssituaties leiden. Er is vaker door weggebruikers en buurtbewoners geklaagd dat wanneer er een kunstmest boot gearriveerd is en de boeren met vrachtwagens langs de weg parkeren om kunstmest af te halen, dit een groot gevaar vormt voor weggebruikers. De vrachtwagens staan daar dag nacht en vooral ís avonds is dit erg gevaarlijk omdat zij dichtbij een bocht staan en zeker de helft van weg in beslag nemen. Men is van mening dat het terrein van Atcar groot genoeg is en vraagt zich af waarom de truckchauffeurs niet op het terrein gaan parkeren in afwachting om hun kunstmest in te laden. Verder is opgevallen dat de meeste van de vrachtwagens niet van een reflector zijn voorzien. De daftruck waartegen het slachtoffer botste had helemaal geen reflectors achterin. Zelfs de achterlampen waren niet eens voorzien van een rode kap en ook had de chauffeur zijn parkeer lichten niet aan.

Nadat een arts de dood had vastgesteld is het lijk van Nanhaikhan vervoerd naar het mortuarium van het ziekenhuis te Nw-Nickerie. Het lijk is voor sectie in beslaggenomen door de politie. Met de dood van Nanhaikhan is de eerste verkeersdode in Nickerie een feit.

 

Bron/Copyright:

Danny Jibodh / Ashley Lieveld

,29-01-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics